Friday, March 18, 2011

Διάλογος με τις εικαστικές τέχνες στο Εθνικό Θέατρο

Διάλογο με τις εικαστικές τέχνες σε «Κοινή Θέα» και πιο συγκεκριμένα με όσες από αυτές ανήκουν στο πεδίο συνάντησης της σύγχρονης τέχνης με το θέατρο πραγματοποιεί για τέταρτη χρονιά το Εθνικό Θέατρο.

Έργα των Κωστή Βελώνη και Άγγελου Παπαδημητρίου θα εκτίθενται στα φουαγιέ της Νέας και της Κεντρική Σκηνής του κτιρίου Τσίλλερ από την ερχόμενη Τετάρτη και μέχρι της 15 Μαΐου.
Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία το Εθνικό Θέατρο επιδιώκει να φέρει το θεατρικό κοινό σε επαφή με το έργο σύγχρονων εικαστικών δημιουργών σε «κοινή θέα» με τις παραστάσεις του.

Καλλιτέχνης, με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία, ο Άγγελος Παπαδημητρίου κινείται με άνεση σε διαφορετικούς χώρους της τέχνης, χωρίς να περιορίζεται σε ένα μέσο. Θέατρο, τραγούδι, εικαστικά, εναλλάσσονται και συμπληρώνουν το ένα το άλλο συστήνοντας ένα έργο πλούσιο και πολύπλευρο που χαρακτηρίζεται ωστόσο από συνεκτικότητα. Η θεατρικότητα είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του εικαστικού του έργου τόσο στην έκφραση όσο στην σχέση του με το κοινό.

Στο φουαγιέ του Α’ εξώστη της Κεντρικής Σκηνής θα παρουσιαστούν γλυπτά από διάφορες περιόδους της δουλειάς του καλλιτέχνη. Η παρουσίαση του εικαστικού του έργου στο Εθνικό Θέατρο συμπίπτει με την συμμετοχή του στην παράσταση «Συρανό ντε Μπερζεράκ» η οποία παίζεται στην Κεντρική Σκηνή.

Ο Κωστής Βελώνης χρησιμοποιεί για τη δημιουργία των αφαιρετικών γλυπτών και εγκαταστάσεών του υλικά απλά, ευτελή, με κυρίαρχο το ξύλο. Παρά την απλότητα και την οικονομία που τα χαρακτηρίζει, τα έργα του Βελώνη είναι πολύ εκφραστικά. Στο φουαγιέ της Νέας Σκηνής «Νίκος Κούρκουλος» θα παρουσιαστεί μια σειρά από καινούργια έργα του καλλιτέχνη. Επιμελήτριες της έκθεσης που έχει τίτλο «Κοινή Θέα» είναι η Ελένη Κούκου και η Κατερίνα Τσέλου. Η είσοδος στην «Κοινή Θέα» είναι ελεύθερη.

No comments: