Friday, March 4, 2011

Επιστολή ανθρώπων του θεάτρου προς τον Π.Γερουλάνο για το θέμα των επιχορηγήσεων

 

Επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αποστέλλουν οι εκπρόσωποι των θιάσων ελεύθερου θεάτρου όλης της χώρας, ύστερα από την σημερινή τους συνάντηση στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. Με την επιστολή ζητούν να μην παρακαμφτεί η τρέχουσα θεατρική περίοδος και να ενεργοποιηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για τις φετινές επιχορηγήσεις, ενώ ζητούν την άμεση απάντηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου στο ομόφωνο αίτημά τους. Την επιστολή υπογράφουν 53 εκπρόσωποι των θιάσων ελεύθερου θεάτρου, ανάμεσα στους οποίους είναι η Λήδα Πρωτοψάλτη, ο Λευτέρης Βογιατζής, η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Δημήτρης Τάρλοου, ο Βαγγέλης Θεωδορόπουλος, και ο Σπύρος Ευαγγελάτος.

Τέλος, στη σημερινή συνάντηση στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από τους Ξένια Καλογεροπούλου, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Αιμιλία Υψηλάντη, Γιώργο Χατζηνικολάου, Δημήτρη Τάρλοου, Νικηφόρο Παπανδρέου και Δέσποινα Μαυραγάνη.

Η επιτροπή μεταξύ άλλων θα συντάξει κείμενο με προτάσεις για το θέμα των επιχορηγήσεων, των φετινών και των μελλοντικών, που θα αποσταλεί στον υπουργό Πολιτισμού.

No comments: