Wednesday, March 2, 2011

«Κυνόδοντας» και άλλες ιστορίες - Συνέντευξη με την 'Ελλη Παπαγεωργακοπούλου


  • Με την ευκαιρία της απονομής των Οσκαρ η Ελλη Παπαγεωργακοπούλου σκηνογράφος και ενδυματολόγος της ταινίας «Κυνόδοντας» που είναι υποψήφια για το βραβείο ξενόγλωσσης ταινίας μιλάει εφ όλης της ύλης.

Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες δουλειές της είναι τα σκηνικά και τα κοστούμια για τον «Κυνόδοντα» και τον «Συρανό ντε Μπερζεράκ», δύο θεάματα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους που έχουν όμως ήδη προκαλέσει πολλές συζητήσεις στους σινεφίλ και αντίστοιχα στο θεατρόφιλο κοινό. 

Ποια είναι; Η Ελλη Παπαγεωργακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς σκηνοθέτες φτιάχνοντας κοστούμια και σκηνικά στο ελεύθερο θέατρο και σε οργανισμούς όπως, το Εθνικό Θέατρο, η Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, το Φεστιβάλ Αθηνών και ΔΗΠΕΘΕ, έχει σχεδιάσει και εκτελέσει τα σκηνικά και τα κοστούμια της Τελετής Λήξης Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004 και του 51ου Διαγωνισμού Eurovision 2006. Επίσης έχει κάνει κοστούμια για όπερα στην Ιταλία και σε θέατρα στην Αγγλία και έχει δουλέψει για το σινεμά και τη διαφήμιση στην τηλεόραση.
  • Από την Κική Τριανταφύλλη, φωτογραφία: Enri Canaj
  • Ταχυδρόμος 
  • ΤΑ ΝΕΑ: Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

No comments: