Thursday, March 3, 2011

Η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α πάει Μιλάνο

Ο μονόλογος της Λένας Κιτσοπούλου με την Μαρία Πρωτόπαπα θα παιχθεί την προσεχή Τρίτη στο Piccolo Teatro
  • MΥΡΤΩ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
  • ΤΟ ΒΗΜΑ: 3/2/2011 

Η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α πάει Μιλάνο
Στιγμιότυπο από τη «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α», με τη Μαρία Πρωτόπαπα, καθισμένη στην κουζίνα της



Κι αν η Μαιρούλα, η ηρωίδα του μονολόγου της Λένας Κιτσοπούλου, δεν θα πήγαινε ποτέ στο Μιλάνο για ψώνια, η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α, στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, με τη Μαρία Πρωτόπαπα, ετοιμάζει τις αποσκευές της για την ιταλική πόλη του βορρά.

Αιτία, η συμμετοχή της στο Φεστιβάλ «Το Μιλάνο συναντά την Ελλάδα», που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο Piccolo Teatro, την προσεχή Τρίτη, 8 Μαρτίου.

Πρόκειται για έναν μονόλογο - χείμαρρο μιας γυναίκας που μιλάει για όλα όσα συμβαίνουν μέσα της και στον κόσμο γύρω της. Με μια ανάσα, τα λόγια της ξεχύνονται, γλυκόπικρα, συγκινητικά, σαρκαστικά ακόμα και αστεία, άλλοτε σοκάροντας με την αλήθεια της κι άλλοτε με τα όνειρά της,

«Αυτός ο μονόλογος», λέει η συγγραφέας, «είναι οι σκέψεις ενός καθημερινού ανθρώπου που βαδίζει αναπόφευκτα όλο και πιο κοντά στον θάνατο, ο οποίος προσπαθεί να φτάσει στα άκρα την αρνητική όψη της ζωής αυτής, επιμένοντας ότι η κάλυψη της ματαιότητας με τον μανδύα μίας θετικής ενέργειας, είναι απλώς και μόνο μία κάλυψη. Ο φόβος, η αγωνία για τον θάνατο, η απομυθοποίηση της πίστης προς οτιδήποτε είναι στοιχεία που στην εποχή μας ονομάζονται αρνητισμός, ή θλιψη, ή έλλειψη προσαρμοστικότητας», και καταλήγει: «Είναι όμως πραγματικότητα».

No comments: