Monday, February 28, 2011

Αγωνία για το μέλλον του θεσμού των επιχορηγήσεων



(φωτ. αρχείου) Από παλαιότερη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων θιάσων ελευθέρου θεάτρου για τις επιχορηγήσεις

Με δεδομένη την αγωνία για το μέλλον του θεσμού των επιχορηγήσεων από το οποίο και εξαρτάται το ίδιο το μέλλον του θεάτρου, όπως πολλοί πιστεύουν, σκηνοθέτες, κυρίως αλλά και ηθοποιοί που ηγούνται θεατρικών σκηνών, συγκεντρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη για να συζητήσουν τις κινήσεις τους απέναντι στη στάση του υπουργείου Πολιτισμού.

Κι ενώ η συνάντησή τους ήταν προκαθορισμένη, συνέπεσε με την ανάρτηση από πλευράς του ΥΠΠΟΤ στην ιστοσελίδα opengov.gr διαβούλευσης των σκέψεων και των κινήσεων που αφορούν στην τέχνη της υποκριτικής. Μετά το τέλος της συνάντησής τους, αποφάσισαν τα εξής:

 
«Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ (opengov.gr) για το μέλλον του θεάτρου που όμως δεν περιέχει αναφορά στα παρόντα και οξύτατα προβλήματα του θεάτρου (επιχορηγήσεις) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση-συζήτηση την Πέμπτη 3 Μαρτίου στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας στις 12.00 (Κεφαλληνίας 16). Καλούμε όλους τους επιχορηγούμενους θιάσους των τελευταίων δύο ετών».

Ακολουθούν οι υπογραφές των Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, Βασίλη Πουλαντζά, Μπέτυς Αρβανίτη, Ρούλας Πατεράκη, Θόδωρου Τερζόπουλου, Αντώνη Αντύπα, Θανάση Παπαγεωργίου, Ξένιας Καλογεροπούλου, Αντζελας Μπρούσκου, Ακη Βλουτή, Σπύρου Ευαγγελάτου, Κατερίνας Ευαγγελάτου, Δημήτρη Τάρλοου, Λευτέρη Βογατζή, Διαγόρα Χρονόπουλου, Περικλή Μουστάκη.

No comments: