Monday, February 28, 2011

Παραθερίζει και... υπηρετεί στη σκηνή


Μια υπηρέτρια, με χαρακτήρα και προσωπικότητα, με άποψη και γνώμη είναι η Μπριτζίντα της Λένας Παπαληγούρα στην «Τριλογία του παραθερισμού» του Κάρλο Γκολντόνι. «Eξυπνη, τσαχπίνα, καπάτσα, πρακτική και πολύ ανθρώπινη» τη χαρακτηρίζει η ηθοποιός. Απόφοιτη του «Θεάτρου Τέχνης» (2006), στα 25 της έχει ήδη δοκιμαστεί σε διαφορετικούς ρόλους. Για παράδειγμα φέτος από τον Τενεσί Ουίλιαμς (Χέβενλι Φίνλεϊ στο «Γλυκό πουλί της νιότης») συναντιέται με τον Γκολντόνι.
Παραθερίζει και... υπηρετεί στη σκηνή   
«Με δυσκόλεψε πολύ όλη αυτή η ψυχολογική μετάθεση, αλλά τελικά η εμπειρία ήταν πολύ ενδιαφέρου­σα κι εποικοδομητική». O,τι έχει κατακτήσει μέχρι τώρα της έχει δοθεί μέσα από κούραση και άγχος. «Στη μέση των δοκιμών, σε κάθε παράσταση, αλλάζω δουλειά! Αλλά αυτό κρατάει για λίγο... Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ τυχερή που έγινα ηθοποιός.
Είναι ένας ωραίος τρόπος να νικάς τη ματαιότητα και να κοροϊδεύεις τοn χρόνο!». Αγαπάει πολύ τον κινηματογράφο. Βέβαια, αν και ζούμε την «άνοιξη» του νεοελληνικού σινεμά, αναγνωρίζει ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα έως θλιβερά για τη χώρα». Μέσα όμως σε όλο αυτό το «γκρίζο» διατηρεί την ελπίδα της: «Ενδεχομένως όλη αυτή η κατάσταση να μας φέρει πιο κοντά».
  • «Αόρατη Ολγα»
Μέσα στον Μάιο θα υποδυθεί την «Αόρατη Oλγα» στο ομώνυμο έργο του Γιάννη Τσίρου, συμμετοχή στο πρόγραμμα με τίτλο «Emergency Entrance» του Εθνικού Θεάτρου. Είναι η ιστορία μιας κοπέλας από τη Βουλγαρία που έρχεται στην Ελλάδα μέσω τράφικινγκ και η σχέση της με δυο άντρες. «Το κείμενο διαθέτει στοιχεία ντοκιμαντέρ. Εχει ενδιαφέρον γιατί αγγίζει ένα θέμα ταμπού, την καταναγκαστική πορνεία», λέει η Λένα Παπαληγούρα.
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ, ΕΘΝΟΣ, 28/2/2011

No comments: