Wednesday, March 2, 2011

Ηθοποιοί σε ρόλους ανεργίας!

 
Η Μπέσσυ Μάλφα και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου τυλίγουν πίτες σε σουβλατζίδικο. Ο Γιώργος Καπουτζίδης πουλάει τσάντες-μαϊμού στους δρόμους. Η Μυρτώ Αλικάκη κάνει ντελίβερι. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σκουπίζει τα γαρίφαλα στην πίστα όπου τραγουδάει ο Γιώργος Χρανιώτης. Και ο κατάλογος των άνεργων ηθοποιών που κάνουν οποιαδήποτε δουλειά για να κερδίσουν το ψωμί τους είναι τόσο μακρύς...

H ανεργία πάει θέατρο! Ενα φιλμάκι στο οποίο συμμετέχουν πάρα πολλοί Ελληνες ηθοποιοί σε άλλα επαγγέλματα, λόγω της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο, προβάλλεται κατά τη διάρκεια της ξέφρενης κωμωδίας «Elizabeth» και ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου! «Υπονοεί έναν θίασο που κάνει ό,τι κάνουμε εμείς οι ηθοποιοί λόγω της ανεργίας.

Εχουμε αναγκαστεί άλλος να κρατάει το πιατάκι για τα δίφραγκα στις τουαλέτες, άλλοι να πουλάνε γαρίφαλα, άλλοι να καθαρίζουν τζάμια στα φανάρια και εγώ με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου να τυλίγουμε σουβλάκια με πίτα. Τα ευτράπελα!», διευκρινίζει στην «Espresso» η Μπέσσυ Μάλφα.

Σύμφωνα με τη διασκευή του Χάρη Ρώμα «η παράσταση έχει λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο σε λάθος στιγμή, λάθος σκηνοθέτη σε λάθος θέατρο και συντελεστές που υποχρεώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης να ανεβάσουν ένα ανιστόρητο “ιστορικό” έργο μιας... κατά λάθος συγγραφέως...» Οι θεατές παρακολουθούν και συμμετέχουν στη δημιουργία μιας παράστασης από την αρχή μέχρι το τέλος, μέσα από τις πιο αντίξοες συνθήκες που μπορεί κανείς να φανταστεί. Ολα αυτά με πολύ γέλιο, καταιγιστικούς ρυθμούς, τρελές εξελίξεις και ανατροπές.

H κωμωδία «Elizabeth» είναι ένα καυστικό και ειρωνικό σχόλιο πάνω στις σχέσεις των ηθοποιών και των συντελεστών μιας παράστασης και τη ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάτρου και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, κάθε Σαββατοκύριακο, στη σκηνή του θεάτρου «Ράγες».

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ, Espresso,

No comments: