Tuesday, March 1, 2011

Θέατρο εν κρυπτώ


Μετά τους χούλιγκαν στην παράσταση για τον ΠΑΟΚ, ένα άλλο θεατρικό βιώνει το μένος των μισαλλόδοξων. Με αποτέλεσμα να ανέβει στα κρυφά...
Θέατρο εν κρυπτώ
Σκηνή από το «No body else».


Αν αποδεχτούμε ότι ο Θεός είναι παντού, ένα είναι το σίγουρο: το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου, οι συντελεστές της παράστασης «No Body Else», θα εύχονταν Εκείνος να λείπει από το Ιδρυμα Κακογιάννη. Για την ακρίβεια, όχι ο Ιδιος, αλλά κάποιοι απ' τους επίγειους εκπρσώπους του, που είχαν φροντίσει να απειλήσουν με κάθε τρόπο τους δημιουργούς, ότι αν το έργο συνεχιζόταν, εκείνοι θα πάθαιναν διάφορα ατυχήματα και – ποιος ξέρει; – μπορεί ακόμη και να έβρισκαν το θάνατο. 
Ολα άρχισαν όταν μεσημεριανές εκπομπές και πύρινα μπλογκς έκαναν λόγο για ένα στιγμιότυπο από την παράσταση της Κίρκης Καραλή που προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα, καθώς αφήνει υπόννοιες ότι η Μαρία Μαγδαληνή έχει ερωτική σχέση με τον Ιησού Χριστό

Πολλά χρόνια μετά το Κρυφό Σχολειό λοιπόν, εν έτει 2011, βιώσαμε και το Κρυφό Θέατρο. Το αρχικό σχέδιο ήταν για τριάντα «μιλημένους» θεατές, οι οποίοι θα έμπαιναν στο χώρο με ονομαστική λίστα. Οπως όμως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, οι τριάντα έγιναν ενενήντα και πήραν θέση περιμένοντας την επίμαχη βλάσφημη σκηνή, που όμως δεν ήρθε ποτέ. Ολα άρχισαν όταν μεσημεριανές εκπομπές και πύρινα μπλογκς έκαναν λόγο για ένα στιγμιότυπο από την παράσταση της Κίρκης Καραλή που προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα, καθώς αφήνει υπόννοιες ότι η Μαρία Μαγδαληνή έχει ερωτική σχέση με τον Ιησού Χριστό.  
«Τώρα βλέπετε το καλό μας πρόσωπο. Αν συνεχίσετε τις παραστάσεις, θα δείτε και το κακό...» έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν εν Χριστώ Αδελφοί με επικεφαλής έναν παπά, κάνοντας πριν από λίγο καιρό επίσκεψη στο Ιδρυμα. Ακολούθησαν απειλητικά τηλεφωνήματα και μηνύματα «κατά ζωής», με αποτέλεσμα η αυλαία να κατέβει βίαια και πρόωρα. Η μυστική παράσταση που δόθηκε αναπτέρωσε το ηθικό των συντελεστών-οι θεατές έκαναν λόγο για ένα πολύ ενδιαφέρον χοροθεατρικό θέαμα που δεν τους προσέβαλε ούτε κατά διάνοια.  
Κι ενώ ετοιμάζονταν από τα κρυφά να βγουν και και πάλι στα φανερά, ανακοινώθηκε η εκ νέου αναβολή, μιας και δε μπόρεσαν να εξασφαλίσουν περισσότερους από έναν σεκιουριτάδες για τη φύλαξη του χώρου. Διότι, πέρα από το κλασικό ανέκδοτο «θα έρθουν οι θεούσες και θα μας σπάσουν τα τζάμια», όταν κάποιοι απειλούν ότι θα σου κάνουν κακό στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, το ψαγμένο χοροθέατρο δεν αργεί να μετατραπεί σε κατατρεγμένο θέατρο του παραλόγου.
  • TO BHMA:  24/02/2011

No comments: