Wednesday, May 4, 2011

Το τελευταίο χειροκρότημα στο Θανάση Βέγγο

  • Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πλήθος κόσμου αλλά και οικείοι του αποχαιρέτησαν το μεγάλο ηθοποιό
  • ΤΑ ΝΕΑ: Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2011 19:26 Web-Only
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στο Θησείο, για το τελευταίο αντίο στον Θανάση Βέγγο που πέθανε χθες το πρωί, ύστερα από πολύμηνη περιπέτεια της υγείας του.

Λίγο μετά τις δύο άρχισε η εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

Δεκάδες ήταν τα στεφάνια, ανάμεσά τους του Προέδρου της Δημοκρατίας, μελών της κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και της οικογένειας του Μάνου Χατζιδάκι, της ΕΡΤ, άλλων καλλιτεχνικών παραγόντων καθώς και πολλών δικών του ανθρώπων.


Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο Νίκος Κούνδουρος, ο σκηνοθέτης που τον έβγαλε στον κινηματογράφο, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης και η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη, ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης, ο διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Καβουκίδης, ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, οι ηθοποιοί Λάκης Λαζόπουλος, Κάκια Ιγερινού, Γιάννης Βογιατζής, Δημήτρης Πιατάς, Αννα Φόνσου, Τρύφων Καρατζάς, Τάσος Κωστής, Βάσια Τριφύλλη, Ελένη Φιλίνη, Σούλη Σαμπάχ, Μιχάλης Γιαννάτος, Κώστας Πρέκας, Σπύτρος Μπιμπίλας, Τάκης Εμμανουήλ, Γωγώ Μπρέμπου.

Η οικογένεια του ηθοποιού γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι η ταφή θα γινόταν σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ως εκ τούτου η ώρα και ο τόπος της ταφής δεν δημοσιοποιήθηκαν, όπως επίτασσε άλλωστε η διακριτικότητα και η σεμνότητα που χαρακτήριζε τον Θανάση Βέγγο σε όλη του την καριέρα.

No comments: