Monday, May 2, 2011

Εφη Γούση: «Το θέατρο είναι ένα μεγάλο ταξίδι»

Είναι μόλις 26 ετών, τελείωσε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας το 2008 και έχει καταφέρει όχι μόνο να κάνει επιτυχία ως ηθοποιός, αλλά και να σκηνοθετήσει δύο παραστάσεις! 
ΕΦΗ ΓΟΥΣΗ —Ηθοποιός
Είναι μόλις 26 ετών, τελείωσε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας το 2008 και έχει καταφέρει όχι μόνο να κάνει επιτυχία ως ηθοποιός, αλλά και να σκηνοθετήσει δύο παραστάσεις! Eγινε σχεδόν αμέσως πρωταγωνίστρια παίζοντας με μεγάλη επιτυχία την Αννα Φρανκ στο θέατρο Aνεσις. Hταν τύχη; «Εμείς προκαλούμε την τύχη μας», θα πει.

Mέλλον. Τον Σεπτέμβριο θα τη δούμε στην ταινία «Δεμένη κόκκινη κλωστή» του Κώστα Χαραλάμπους.
Mέλλον. Τον Σεπτέμβριο θα τη δούμε στην ταινία «Δεμένη κόκκινη κλωστή» του Κώστα Χαραλάμπους.
—Τις θετικές κριτικές που πήρες για την Αννα Φρανκ πώς τις αντιμετώπισες;
Ηταν πολύ όμορφο, εισέπραξα πολλή αγάπη από τον κόσμο. Η καλύτερη ανταμοιβή είναι να μπορείς να επικοινωνείς με τον κόσμο. Με κάνει να θέλω να γίνομαι καλύτερη.
—Για ποιον λόγο κάνεις θέατρο;
Για να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Bλέπω το θέατρο ως ένα μεγάλο ταξίδι με διαφορετικούς προορισμούς. Κάθε παράσταση για μένα είναι ένα εισιτήριο που με πάει αλλού. Αισθάνομαι αυτονομία πάνω στη σκηνή. Κάνω ό,τι θέλω χωρίς να με κατηγορήσει κανένας ότι είμαι τρελή. Και εξελίσσομαι.
—Θα έκανες τηλεόραση;
Μόνο για τα χρήματα, όχι.
—Πώς βλέπεις το ελληνικό θέατρο σήμερα;
Eχουν δυσκολέψει τα πράγματα. H καραμέλα της κρίσης έχει επαναπαύσει πολλούς παραγωγούς ώστε να μη σου δίνουν τα απαραίτητα. Δε φτάνουν τα λεφτά για να ζήσει κάποιος από το θέατρο. Εγώ περνώ δύσκολα. Και δεν μπορώ να κάνω άλλη δουλειά γιατί ο ρόλος είναι πολύ απαιτητικός.
—Μέσα στην κρίση, πάντως, οι θεατρικές σκηνές πήγαν καλά...
Oλοι έχουμε νεύρα από την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζουμε κρίση σε φιλίες, σχέσεις και δεν έχουμε χρόνο για τίποτα καθώς δουλεύουμε αποκλειστικά για τα χρέη. Το θέατρο είναι όαση και μας προσφέρει αυτό που στερούμαστε στην καθημερινότητα μας: Την επικοινωνία.
—Ποιον ηθοποιό θαυμάζεις και θέλεις να συνεργαστείς;
Την Αγλαΐα Παππά.

ΜΙΚΑΕΛΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ, ΕΘΝΟΣ, 2/5/2011

No comments: