Tuesday, May 3, 2011

Ζευγάρι στη ζωή και στη σκηνή

Ευτυχισμένο ζευγάρι στη ζωή ο Μάνος Παπαγιάννης και η Αγγελική Δαλιάνη, ζευγάρι και στο θέατρο. Οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν εδώ και λίγες ημέρες στην κωμωδία του Νιλ Σάιμον «Παίζουν το τραγούδι μας» που παρουσιάζεται στο θέατρο «Ανεσις», σε σκηνοθεσία Μάνου Βακούση.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό που μας συμβαίνει» δηλώνουν στην «Espresso» οι ηθοποιοί αμέσως μετά την πρεμιέρα τους. Τρεις μήνες εξαντλητικές πρόβες, ωστόσο τα ενθαρρυντικά σχόλια των φίλων αλλά και των θεατών τούς δικαιώνουν.

«Ηταν κάτι που το συζητούσαμε από καιρό. Η Αγγελική ήταν πολύ επιφυλακτική. Κουράστηκα μέχρι να την πείσω. Τώρα όμως χαίρεται και εκείνη που δέχτηκε τελικά» μας λέει ο Μάνος Παπαγιάννης και μοιράζεται μαζί μας τα συναισθήματά τους: «Αισθανθήκαμε πολύ ωραία μετά την πρεμιέρα, γιατί μας αγκάλιασαν όλοι. Κουραστήκαμε, αλλά άξιζε τον κόπο. Είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτή τη δουλειά».

Ο Μάνος υποδύεται ένα διάσημο μουσικοσυνθέτη και η Αγγελική μια φτωχή στιχουργό. Οπως ενώνονται οι στίχοι με τη μουσική, ενώνονται σιγά-σιγά και οι ζωές των ηρώων. «Στην παράστασή μας αναγνωρίζει κανείς στοιχεία από τη ζωή κάθε ζευγαριού. Ερωτεύονται, καβγαδίζουν, χωρίζουν, αγαπιούνται και ξανασμίγουν. Ο,τι συμβαίνει σε όλους» λέει χαρακτηριστικά ο Μάνος Παπαγιάννης.

Οι ηθοποιοί εμφανίστηκαν πρώτη φορά μαζί στη σκηνή του θεάτρου «Παρκ» το 2006, στην κωμωδία «Φτώχεια και αριστοκρατία». Αυτή τη φορά όμως είναι πρωταγωνιστές στη δική τους παραγωγή. «Το άγχος για το καλλιτεχνικό μέρος τελείωσε, τώρα υπάρχει το άγχος για το εμπορικό κομμάτι, καθώς οι εποχές είναι δύσκολες. Εχουμε βάλει το εισιτήριο 18 ευρώ και 14 τη λαϊκή απογευματινή και το φοιτητικό για να μπορούν να έρθουν τα νέα παιδιά» συμπληρώνει ο ηθοποιός.

Για ένα μήνα θα εμφανίζονται καθημερινά στο θέατρο (εκτός Τετάρτης και Πέμπτης), ενώ έχουν συμφωνήσει ήδη και τις επόμενες δουλειές τους. Ο Μάνος Παπαγιάννης θα παίξει στην καινούργια ταινία του Δημήτρη Αρβανίτη και η Αγγελική Δαλιάνη σε μία από τις πιο σημαντικές παραγωγές της επόμενης σεζόν, την οποία δεν αποκαλύπτει.

Οσο για το μέλλον; «Θα αργήσουμε πολύ να ξαναβρεθούμε στη σκηνή μαζί με την Αγγελική. Το έχουμε ξεκαθαρίσει. Τώρα ταίριαξαν όλα, ήταν η στιγμή και έγινε!» λέει ο Μάνος γελώντας και τρέχει να αγκαλιάσει την κορούλα τους, τη μόλις δύο χρόνων Λυδία, που διαμαρτύρεται.

  • ΧΡΥΣΑ ΔΟΤΣΙΟΥ, ESPRESSO,

No comments: