Monday, May 2, 2011

Μιχάλης Κωνσταντάτος: Ενας πολλά υποσχόμενος νέος σκηνοθέτης

  • Δυναμική παρουσία με βίντεο κλιπ του Vassillikos, θεατρικό έργο στο Ιδρυμα Κακογάννη αλλά και ταινία μεγάλου μήκους
 Μιχάλης Κωνσταντάτος: Ενας πολλά υποσχόμενος νέος σκηνοθέτης
Παραγωγικός και αεικίνητος ο 33χρονος σκηνοθέτης Μιχάλης Κωνσταντάτος



Αυτή την εποχή ο νεαρός σκηνοθέτης Μιχάλης Κωνσταντάτος διανύει την πιο παραγωγική περίοδο της δεκάχρονης πλέον καριέρας του. Το βράδυ της Δευτέρας 2 Μαίου κάνει πρεμιέρα στο Ιδρυμα Κακογιάννης το έργο «Parklife» της ομάδας blind spot, το οποίο ο Κωνσταντάτος έχει σκηνοθετήσει. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τελείωσε το τελευταίο βίντεο κλιπ του remixed τραγουδιού «No milk today» που υπογράφει ο αγαπητός Vassilikos, ενώ σε λίγες μέρες ο Κωνσταντάτος θα βρεθεί στο φεστιβάλ των Κανών καθότι το «Luton», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία η οποία πρόκειται να γυριστεί, έχει επιλεγεί από το L’ Atelier στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης νέων δημιουργών Cinefondation του φεστιβάλ.


«Ευελπιστούμε να αρχίσουμε γυρίσματα τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται» είπε στο Βήμα ο 33χρονος Κωνσταντάτος αναφερόμενος στο «Luton» που πραγματεύεται «την κρυφή βία που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Το φιλμ θα παρακολουθεί την παράλληλη πορεία των τριών βασικών προσώπων που πρωταγωνιστούν και προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Θα τοποθετείται στην Αθήνα όπου τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου.

Η επιτυχία του Κωνσταντάτου βρίσκεται στο γεγονός ότι το «Luton» είναι το πρώτο ελληνικό project που επιλέγεται για να στηριχθεί από το πρόγραμμα της Cinefondation. Παρά τα 10 χρόνια που βρίσκεται στον οπτικοακουστικό χώρο, παρά την πλούσια δουλειά του στην τηλεόραση, στο video clip και στο video art, ο Κωνσταντάτος δεν είχε καταφέρει ακόμα να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: μια μεγάλου μήκους ταινία. Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα.

Το σενάριο του «Luton» συνυπογράφει ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντάτου Στέλιος Λυκουρέσης που είναι επίσης ο συγγραφέας του θεατρικού έργου «Parklife». Το έργο στο οποίο συμπρωταγωνιστούν, η Γιώτα Αργυροπούλου και ο Θανάσης Δόβρης αγγίζει ευαίσθητα κοινωνικά θέματα της εποχής μας θίγοντας ζητήματα όπως η κρίση και η ανεργία αλλά και το πώς οι συνθήκες αυτές επηρεάζουν τη σχέση των νέων.

Η κρίση των καιρών μας δεν έχει πτοήσει τον σκηνοθέτη που έχει τελειώσει την Σχολή Σταυράκου, έχει σπουδάσει κοινωνιολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην αρχιτεκτονική. Αντιθέτως, η κρίση όπως ο ίδιος πιστεύει, μπορεί να δώσει πάσα στον καθένα μας για δημιουργία.

Και ο ίδιος είναι ένα τρανό παράδειγμα.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ:
Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418579
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21.30. Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου: 13€

No comments: