Tuesday, October 7, 2008

Διημερίδα - αφιέρωμα στην τέχνη του ηθοποιού

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα μια διημερίδα που ασχολείται με την τέχνη του ηθοποιού και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Αγνής Μουζενίδου.

Η επιστημονική διημερίδα φιλοξενείται στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και στις διήμερες εργασίες της παίρνουν μέρος μελετητές του θεάτρου και της υποκριτικής τέχνης, πανεπιστημιακοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και θεωρητικοί του θεάτρου. Τίτλος της διημερίδας: «Ο ηθοποιός και η τέχνη της υποκριτικής: Θεωρία και Πράξη, Ιστορία και Προϊόν».

Οι Ελληνες ηθοποιοί και το συγγραφικό τους έργο τον 19ο αιώνα, οι ενδοξότεροι υποκριτές της αρχαιότητας και η τέχνη τους, η παράδοση των λαϊκών Ελλήνων ηθοποιών, ο ηθοποιός Δημήτρης Χορν στη σκηνή και την οθόνη, η κατασκευή και η τροφοδότηση των μύθων των ηθοποιών μέσα από τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, η υποκριτική στο μελόδραμα, η ψυχή του ηθοποιού και τα «στεγανά» της θεωρίας, οι τεχνικές και οι κώδικες της υποκριτικής στο ραδιόφωνο, είναι μερικά από τα θέματα των εισηγήσεων. Οι συνεδρίες σήμερα ξεκινούν από τις 10 το πρωί.

No comments: