Thursday, October 9, 2008

Blanching: μια παράσταση (με μουσική)


από Δευτέρα 13 Οκτωβρίου– Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στο Bar ΝΙΧΟΝ screening room (Αγησιλάου 61β, Κεραμεικός, Κρατήσεις θέσεων: 6981982591)

Σπάνια παραδέχομαι ότι φταίω, σπάνια περνάω καλά.

Συχνά φαντάζομαι μια άλλη πραγματικότητα.

Πάντα όμως βασίζομαι στην καλοσύνη των ξένων.

I want you blanching* with me.

*αναφορά στην Μ

πλανς, ηρωίδα του θεατρικού έργου «Λεωφορείο

ο Πόθος»

Toblanching” είναι μια παράσταση που αντλεί την έμπνευση και το περιεχόμενό της από την κλασική ταινία «Λεωφορείο ο Πόθος», την ατμόσφαιρα μιας κινηματογραφικής αίθουσας – στη συγκεκριμένη περίπτωση την αίθουσα προβολής του NIXON, τα ψέματα που λειτουργούν ως άλλοθι στη ζωή μας και από αγαπημένες μελωδίες. Ο κοινός τόπος όπου συναντιούνται όλα τα παραπάνω είναι ο έρωτας και ο θάνατος. Η Μπλανς, η ηρωίδα που ενσάρκωσε η Βίβιαν Λη στη μεγάλη οθόνη μπορεί να είναι μια πλευρά κάθε ανθρώπου, όποια κι αν είναι η καθημερινότητά του. Όλο και κάποιος νιώθει ότι έχει ανάγκη «μαγεία και όχι ρεαλισμό», ότι «ερωτεύεται για να ξορκίσει το φόβο και το θάνατο», ότι «έχει άγχος με τις σχέσεις του», ότι «στηρίζεται στην καλοσύνη των ξένων» όποια κι αν είναι η συνέπεια. Κάθε ήρωας που αγαπήσαμε σε ταινίες ή βιβλία, κάθε ιστορία που παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον, είναι τόσο κοντά μας, όσο και ο ηθοποιός στον θεατή που τον προσκαλεί σε μια θεατρική εμπειρία με χιούμορ, συγκίνηση, μουσική κι όλα αυτά μέσα από μια ελλειπτική δομή της αφήγησης. Η εμπειρία αυτή ή είναι ανοιχτή σε όποιον έχει, είχε, δεν έχει ή δε θα έχει ποτέ σχέση κι επαφή με τη Μπλανς. Ακόμα κι αν αγνοείς την ύπαρξή της, η Μπλανς παραμονεύει…

Blanching σημαίνει διατηρώ τη φρεσκάδα μου.

Blanching σημαίνει τα κάνω όλα λευκά και φωτεινά.

Blanching σημαίνει σαστίζω από το συναίσθημα.


Σκηνοθεσία-διαμόρφωση κειμένου: Ζωή Ξανθοπούλου. Οργάνωση παραγωγής: 4actors. Παίζουν: Γιάννης Διαμαντής, Αλέξιος Κοτσώρης, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, Βίκυ Μαστρογιάννη, Πάνος Ροκίδης, Μάριος Σαραντίδης.

Διάρκεια της παράστασης: 69’ *

*εξαρτάται από το χειροκρότημα στο τέλος

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ με ποτό (γενική είσοδος)

No comments: