Saturday, September 6, 2008

Περιμένοντας με ένταση το μιούζικαλ των 10 Οσκαρ

Το West Side Story στο θέατρο Badminton
Σαντυ Τσαντακη, Η Καθημερινή, Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2008

Μυρωδιά κινδύνου. Ενταση στο σανίδι. Δραματικότητα και μελωδικότητα. Χορευτές που είναι και τραγουδιστές και ηθοποιοί. Από την Τετάρτη (και μέχρι τις 29 του μηνός) θα μπορούμε να δούμε ζωντανά τη θεατρική εκδοχή ενός κλασικού και αγαπημένου μιούζικαλ. West Side Story, 50 χρόνια μετά, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας περιοδείας που κάνει στάση και στην Αθήνα, στο θέατρο Badminton.

Kι επειδή μας αρέσουν τα μιούζικαλ (και ξέρουμε το σάουντρακ απέξω) θα είμαστε εκεί. Για να θυμηθούμε τι γίνεται όταν ένας χορογράφος όπως ο Τζερόμ Ρόμπινς συναντά έναν συνθέτη όπως ο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν. Οταν ο Αρθουρ Λόρεντς γράφει το σενάριο και ο Στίβεν Σόντχαϊμ τους στίχους. Δεν αποσπάς εύκολα 10 Οσκαρ(!), ούτε σε βλέπουν εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως, ακόμη και δεκαετίες μετά.

Ραντεβού λοιπόν με τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα στη δυτική πλευρά του Μανχάταν, με τις συμμορίες Πολωνών και Πορτορικάνων μεταναστών. Για να ακούσουμε ζωντανά τραγούδια όπως το Tonight, το Maria, το America, το Something’s coming, το I feel pretty και το Somewhere. Η ίδια ακριβώς παράσταση (που διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες) έχει φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα στην Απω Ανατολή, στο Παρίσι, στη Ζυρίχη, στο Ντίσελντορφ, στο Λονδίνο...

Oλοι έχουμε δει την ταινία, οι περισσότεροι έχουμε δει και τη μεταφορά της στο θέατρο σε κάποιο ταξίδι μας. Αλλά είναι από τα έργα που μπορείς να βλέπεις ξανά και ξανά. Στην επίσημη ιστοσελίδα μάλιστα, το www.westsidestory.com, θελήσαμε να μάθουμε και ειδήσεις... Τι θα γίνει μετά την επέτειο των 50 χρόνων. Τον Οκτώβριο λοιπόν θα πραγματοποιηθεί οντισιόν για την καινούργια παραγωγή του Νew Broadway. Αναζητούνται ερμηνευτές για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της Μαρίας και του Τόνι. «Θα πρέπει να μοιάζουν τινέιτζερ, αλλά θα πρέπει να έχουν κλείσει τα 16 τους χρόνια τον Οκτώβριο του 2008», διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση. «Φέρτε μαζί σας ένα παραδοσιακό τραγούδι του Μπρόντγουεϊ για να το τραγουδήσετε. Μαζί με την παρτιτούρα. Εμείς θα το δακτυλογραφήσουμε και θα σας το δείχνουμε για να θυμάστε τα λόγια...» Για την ώρα εμείς θα αναζητήσουμε όλα τα σχετικά μεμοραμπίλια, θα ξεσκονίσουμε τα λόγια και θα προετοιμαστούμε ψυχολογικά για τη δική μας... ακρόαση. Στο μπάνιο ή στο... Βadminton.

No comments: