Ο Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν (αριστερά) συνεργάζεται με την Κέιτ Μπλάνσετ στο «Riflemind», ενώ ο Κέβιν Σπέισι (δεξιά) προτείνει δύο έργα Σαίξπηρ στη Βοστώνη
ΛΟΝΔΙΝΟ. Μια νέα θεατρική εταιρεία διεθνούς ακτινοβολίας ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της και να θαμπώσει τα πλήθη με τη λάμψη της, καθώς αστέρες του Χόλιγουντ συνεργάζονται σε μεγαλεπήβολες παραγωγές που θα παρουσιαστούν σε τρεις ηπείρους.
Με πρωτοβουλία της Κέιτ Μπλάνσετ και της θεατρικής εταιρείας της στο Σίδνεϊ (της Sidney Τheatre Company), σημαντικοί καλλιτέχνες από τον χώρο της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας και της συγγραφής κλήθηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Πρώτος καρπός της προσπάθειας το «Riflemind», μια παράσταση που σκηνοθέτησε ο Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν και παρουσιάζεται ήδη στα Τραφάλγκαρ Στούντιο στο Λονδίνο.
Παράλληλα, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στη Νέα Υόρκη, ένα άλλο δυναμικό ντουέτο ετοιμάζει τη δική του πρόταση: ο Σαμ Μέντες («Αmerican Βeauty») και ο Κέβιν Σπέισι, καλλιτεχνικός διευθυντής του λονδρέζικου θεάτρου Οld Vic, θα συνεργαστούν με την Βrooklyn Αcademy of Μusic (ΒΑΜ) και θα παρουσιάσουν σειρά παραστάσεων που θα στεγαστούν στην ΒΑΜ, στο Οld Vic και σε έναν τρίτο χώρο που δεν έχει ανακοινωθεί. Η αρχή θα γίνει με τον «Αμλετ» και την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Μέντες (του χρόνου).
Η Μπλάνσετ δήλωσε ότι ενδέχεται να συμμετάσχει και η ίδια σε κάποια από τις μελλοντικές παραγωγές. Η Sidney Τheatre Company, της οποίας ηγείται η διάσημη ηθοποιός μαζί με τον σύζυγό της, συγγραφέα Αντριου Απτον, θα συνεργαστεί με τη νεοϋορκέζικη LΑΒyrinth Τheatre Company, που έχει ως συνιδρυτή τον Χόφμαν. Το «Riflemind» που θα παίζεται στο Λονδίνο ως τον Ιανουάριο είναι πόνημα του Απτον και έχει ως θέμα την επώδυνη επανασύνδεση ενός κάποτε σπουδαίου ροκ συγκροτήματος. Παίζουν τρεις αυστραλοί και τέσσερις βρετανοί ηθοποιοί.
Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι ο διαπολιτισμικός διάλογος αλλά και η ενίσχυση νέων ταλέντων. Σύμφωνα με τον Χόφμαν, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η δημιουργία πλατφόρμας για την ανάδειξη « του θεατρικού συγγραφέα,τον οποίο ίσως δεν έχετε ακουστά, και γενικότερα τον εντοπισμό νέων συγγραφέων ».
No comments:
Post a Comment