Saturday, June 4, 2011

Κάτι "Έσπασε" στο ...Σημείο

Κάτι  Έσπασε  στο ...Σημείο
"Έσπασε", το έργο του Στέλιου Χατζηαδαμίδη θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Σημείο από τις 12 Μαϊου έως τις 12 Ιουνίου στο θέατρο Σημείο για 16 παραστάσεις.
Αθήνα 2011. Τέσσερις νέοι -εκεί γύρω στα 30- συναντιούνται. Συναντιούνται γύρω από ένα τραπέζι. Συναντιούνται σε μια προσπάθειά τους να βρουν συν-τρόφους σε κοινό τραπέζι. Οι τέσσερις αυτοί νέοι, μπορούν με μεγάλη ευκολία να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: πόσα χρόνια ζει ο ελέφαντας, ποια ταινία πήρε το όσκαρ το 1999 και ποιος ανακάλυψε τον περιοδικό πίνακα. Άλλα δεν μπορούν να απαντήσουν, στην ερώτηση τι γίνεται από εδώ και πέρα.
"Εγώ να συνεχίσω... Αλλά πως; Εγώ να πιστέψω... Αλλά πως; Εγώ να συνεχίσω να ονειρεύομαι... Αλλά πως;". Το παρελθόν, το παρόν και το ερωτηματικό για το μέλλον. Ενα μέλλον που τους έταξαν οτι θα έχει happy end και αυτοί αμετάπιστοι προσδοκούν.

Το έργο "Έσπασε" του Στέλιου Χατζηαδαμίδη βραβεύτηκε με το β΄ βραβείο συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου το 2010. Ανεβαίνει για πρώτη φορά επί σκηνής, στο Θέατρο Σημείο, και αποτέλεσε την αφορμή για τη συνάντηση νέων καλλιτεχνών με σκοπό τη διερεύνηση συγκερασμού λόγου, μουσικής, κίνησης και εικαστικού περιβάλλοντος στo θεάτρο. Ο Χρήστος Θεοδωρίδης, μετά το επιτυχημένο "Ως το τέλος" στο ελculture, παρουσιάζει τη δεύτερη σκηνοθεσία του. Η παράσταση ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Σημείο.
Κάτι  Έσπασε  στο ...Σημείο
  • ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
    Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
    Κίνηση: Ξένια Θεμελή, Τατιάνα Μύρκου Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης
    Ειδικές Κατασκευές: Μαρίνα Κελίδου
    Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Θεμελή
Κάτι  Έσπασε  στο ...Σημείο
Φωτογραφίες: Nykolas Andreou, Γιώργος Στρατήγης

ΠΑΙΖΟΥΝ
Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαρίνα Μανδαλά, Τατιάνα - Άννα Πίττα, Στέλιος Χατζηαδαμίδης
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Πέμπτη με Κυριακή στις 21.30
Διάρκεια παράστασης: 75΄
ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ
Χαριλάου Τρικούπη 10 - Καλλιθέα
(πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)
Τιμή εισιτηρίου: 15 € & 10 € (φοιτητικό)
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210.92.27.579. & 69.79.099.844.

No comments: