Tuesday, May 31, 2011

Βράβευση δύο έργων


Την Παρασκευή, στο θέατρο «Σημείο», θα βραβευθούν δύο έργα που διακρίθηκαν στο Β' Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Εργου του Εθνικού Θεάτρου. Η «Γιάφκα με τα Γιασεμή» της Αλεξάνδρας Σαμοθράκη και το «Εσπασε» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη τιμήθηκαν με B' Βραβείο, εξ' ημισείας, στο δεύτερο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού έργου από νέους έως 35 ετών που διοργανώθηκε από το Εθνικό Θέατρο.
Η «Γιάφκα με τα Γιασεμή» θα παρουσιαστεί σε μορφή αναλογίου την Παρασκευή (7.30μμ, ελεύθερη είσοδος). Θα ακολουθήσει η απονομή στους δυο βραβευμένους συγγραφείς του διαγωνισμού από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννη Χουβαρδά και στη συνέχεια θα παιχτεί το έργο «Εσπασε» (9.30μμ), το οποίο παρουσιάζεται από τις 12/5 στο «Σημείο». Η «Γιάφκα με τα Γιασεμή» παρουσιάζεται σε σκηνοθετική επιμέλεια Ελενας Καρακούλη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαρία Κίτσου, Κώστας Κοράκης, Νεφέλη Κουρή, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου. Είσοδος στο αναλόγιο δωρεάν.
Το «Εσπασε» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη. Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου. Κίνηση: Ξένια Θεμελή, Τατιάνα Μύρκου. Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας. Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης. Ειδικές Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου. Παίζουν: Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαρίνα Μανδαλά, Τατιάνα - Αννα Πίττα, Στέλιος Χατζηαδαμίδης. Ειδική τιμή για την παράσταση της Παρασκευής 10 ευρώ.

Μια παράσταση-ανάγνωση
Δύο διηγήματα από δύο διαφορετικές συγγραφικές περιόδους του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατό του (1911-2011), παρουσιάζονται στο «Συνεργείο», μέχρι αύριο. Ο Αρης Τρουπάκης σκηνοθετεί τον «Νεκρό Ταξιδιώτη» και η Γιολάντα Μαρκοπούλου τις «Μάγισσες», τοποθετώντας το μαγικό λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ανάμεσα στα ερείπια και τη νυχτερινή ησυχία του Μεταξουργείου. Στις «Μάγισσες» παίζουν: Μαρία Αιγινίτου, Λίλλυ Μελεμέ, Αυγή Παναγιωτοπούλου. Συμμετέχει ο Αριστοτέλης Καρανάνος. Κοστούμια - φωτισμοί: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος. Στο «Νεκρό Ταξιδιώτη» παίζει η Δέσποινα Κούρτη. Συμμετέχει η Κατερίνα Παχάκη. Σκηνικά - κοστούμια: Θοδωρής Χρυσικός.

No comments: