Monday, May 30, 2011

«Μέρες τώρα…» στο θέατρο Ροές


  • Ο Γιάννης Παπακαμμένος και η ομάδα χορού Syndram παρουσιάζουν τη ζωή 3 ανθρώπων μέσα σε μία μέρα
Ο Γιάννης Παπακαμμένος, στην καινούργια του παράσταση με τον τίτλο «Μέρες τώρα…», μέσα από τη ζωή τριών ανθρώπων, στο αστικό δίχτυ μιας παμφάγου πόλης, προσπαθεί να καταργήσει την έννοια του χρόνου
 
«Μια μέρα απ’ τη ζωή τριών ανθρώπων. Ή, μήπως, μια ζωή τριών ανθρώπων μέσα σε μια μέρα;» Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει ο Γιάννης Παπακαμμένος με την παράσταση χορού «Μέρες τώρα…» που παρουσιάζεται στο Θέατρο «Ροές» την 1η και 2η Ιουνίου, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Χορού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.
Για τον Γ. Παπακαμμένο μπορεί και να μην έχει σημασία ο χρόνος. «Ο τόπος, ωστόσο, το αστικό δίχτυ μιας παμφάγου πόλης μπορεί να καταπιεί τα πάντα· δεν μπορεί, όμως, να καταπιεί τις λεπτομέρειες που μπορεί ν’ αλλάξουν μια ζωή μέσα σε μια μέρα» αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης. Στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, η ομάδα χορού Syndram, με σώματα πάνω στη σκηνή αλλά και στην οθόνη, «ανοίγουν ένα στόμα για να καταπιούν τις λεπτομέρειες που μπορεί ν’ αλλάξουν μια ζωή μέσα σε μια μέρα».
  • Θέατρο «Ροές», Ιάκχου 16, Γκάζι (μετρό «Κεραμεικός»), Τετάρτη, 1 Ιουνίου, 21:00, Πέμπτη, 2 Ιουνίου, 22:30.
Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Γιάννης Παπακαμμένος
Μουσική επεξεργασία – Video: y.p.
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Δρόσος, Χρυσηίς Λιατζιβίρη, Γιάννης Παπακαμμένος.

No comments: