Saturday, June 4, 2011

Έλα, έλα: Μία παράσταση για μωρά!

Έλα, έλα: Μία παράσταση για μωρά!
Για ένα περίπου μήνα και συγκεκριμένα από τις 7 Μαίου έως και 5 Ιουνίου 2011, η Ξένια Καλογεροπούλου θα παρουσιάσει και πάλι το Έλα Έλα στο Μικρό Θεατράκι του θεάτρου ΠΟΡΤΑ. Πρόκειται για ένα "μονόλογο χωρίς λόγια" που έγραψε και ερμηνεύει, η ίδια η Ξένια Καλογεροπούλου και απευθύνεται, κυρίως, σε βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Γιατί νιώθουμε τόσο συχνά ότι "κάτι" θέλουμε; Ότι "κάτι" μας λείπει; "Κάτι" που μπορεί και να μην ξέρουμε τι είναι ακριβώς;
Και το παιδάκι, που δεν έχει μάθει ακόμα να μιλάει, το νιώθει πολύ έντονα και οδυνηρά. Κλαίει γοερά γιατί δεν μπορεί να εξηγήσει τι είναι αυτό που θέλει.
Τι είναι όμως αυτό το κάτι; Ανθρώπινο πλάσμα; Αντικείμενο;
Κάτι που τρώγεται; Κάτι υπαρκτό; Κάτι φανταστικό;

Το φεγγάρι, που είναι πραγματικό αλλά και φανταστικό, το ταυτίζουμε συχνά με κάτι που είναι άπιαστο και μαγικό, που το λαχταράς αλλά είναι αδύνατον να το αποκτήσεις.
Και το κάθε παιδί θα ήθελε να το φτάσει, να το αγγίξει, να το χαϊδέψει. Ίσως ακόμα και να το φάει.
Με αφορμή το νέο ανέβασμα η Ξένια Καλογεροπούλου λέει:
"Περιμένω πώς και πώς να ξαναπαίξω το Έλα, έλα. Όχι μόνο για τους φίλους και για τα πιτσιρίκια που δεν πρόλαβαν να το δουν στο φεστιβάλ, αλλά και για μένα την ίδια.
Έλα, έλα: Μία παράσταση για μωρά!
Για να ξαναβρώ τη μοναδική συγκίνηση που ένιωσα κυνηγώντας το φεγγάρι μπροστά σε μωρά, ούτε καν ενός έτους, άφωνα και μαγεμένα.
Aνυπομονώ να ξανανιώσω, βρέφη και νήπια, να σωπαίνουν, να γελάνε, να θυμώνουν, να αγωνιούν, να ταυτίζονται άλλοτε με μένα κι άλλοτε με το φεγγάρι. Το φεγγάρι που κάθε παιδί ονειρεύεται να το πιάσει, να το αγκαλιάσει, να το χαϊδέψει ακόμα και να το φάει."

Ερμηνεύει η Ξένια Καλογεροπούλου
"Γραφή" : Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Ξένια Καλογεροπούλου- Μάρθα Κλουκίνα
Σκηνικό: Κυριακή Τσίτσα
Βίντεο: Νάνσυ Μπινιαδάκη (σκηνοθεσία)
Κώστας Χαΐδαλής / brittle.gr ( motion design)
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξάνδρα Παραμερίτη
Παραστάσεις : Σάββατο 6: 00 μ.μ και Κυριακή 12: 00 π.μ & 6:00 μ.μ * Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2010 στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ με ξεχωριστή επιτυχία.

No comments: