Saturday, June 4, 2011

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

ΡΑΝΤΟΥ - ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΡΥΔΗ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 
Η Ελένη Ράντου, η Βίκυ Σταυροπούλου και η Σμαράγδα Καρύδη ετοιμάζονται να... μεταμορφωθούν σε"Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης", για το ανέβασμα της ομώνυμης κωμωδίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ.
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Η Ελένη Ράντου, η Βίκυ Σταυροπούλου και η Σμαράγδα Καρύδη ετοιμάζονται να... μεταμορφωθούν σε "Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης", για το ανέβασμα της ομώνυμης κωμωδίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Οι τρεις κωμικές ηθοποιοί μας έκαναν θετικές συζητήσεις προκειμένου να παίξουν μαζί τον προσεχή χειμώνα και δη στη σπαρταριστή αυτή κωμωδία του Ισπανού μετρ του κινηματογράφου που έχει γνωρίσει τεράστια καλλιτεχνική αλλά κι εμπορική επιτυχία. Ηταν το "88 που ο αιρετικός σκηνοθέτης έβγαλε στο σινεμά την κωμωδία του που έμελλε να γίνει κατά πολλούς το σήμα κατατεθέν του, με πρωταγωνιστές τους εξαίρετους Κάρμεν Μάουρα, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζουλιέτα Σεράνο, Ρόζι ντε Πάλμα κ.λπ.

Το στόρι των "Γυναικών"; Υστερα από έναν μακροχρόνιο δεσμό με την Πέπα,ο Ιβάν -δες ηθοποιός, ο οποίος δουλεύει μαζί της στις μεταγλωττίσεις-, της αφήνει ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή της ότι χωρίζουν. Εκείνη περιμένει εναγωνίως ένα τηλεφώνημά του και ταυτόχρονα τον αναζητά παντού, μέχρι που στο σπίτι του συναντά τη γυναίκα του, τη Λουθία, η οποία ήταν έγκλειστη στο ψυχιατρείο για 20 χρόνια.
Την κωμωδία θα τη μεταφέρει στα καθ" ημάς ο Θοδωρής Πετρόπουλος - που έχει θεατροποιήσει κατά καιρούς πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες μας, τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γιάννης Κακλέας και τις μέρες αυτές... μαγειρεύεται και η υπόλοιπη διανομή, με τις Ράντου, Σταυροπούλου και Καρύδη να θεωρούνται ήδη κλεισμένες. Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι οι "Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης" παρουσιάστηκαν σε μορφή μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ, με τους Πάτι Λουπόουν, Σέρι Ρενέ Σκοτ, Λάουρα Μπενάντι, Τζένιφερ Σάντσεζ, Νίνα Λαφάργκα και ο Μπράιαν Στόουκς Μίτσελ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ, 1/6/2011

No comments: