Saturday, June 4, 2011

ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2 - Kukuland “Time” PERFORMANCE



Παρασκευή 10/6, στις 9 μ.μ.

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Κατερίνα Λιανά και Ομάδα KUKULAND
Η Κατερίνα Λιανά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Ξεκίνησε χορό στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας (ΔΕΠΑΚ). Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη το 1991, συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτερη Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1998. Από το 1996 μέχρι το 2001 υπήρξε μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Εμμέλεια, με την οποία συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί, επίσης, με τις ομάδες χορού “Χ-SOMA”, “Δρώσα Μάζα”, “No Knock Entry”, “Dame Blanche” κ.ά. Το 2001 εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο PILATES και το 2008 πήρε δίπλωμα GYROKINESIS Level 1 και πλέον διδάσκει αυτές τις δύο μεθόδους. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας KUKULAND, που ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2010 παρουσιάζοντας την performance “ΤΙΜΕ” στο καφέ-μπαρ PARTIZAN. H ομάδα συμμετείχε με το ίδιο έργο στο Φεστιβάλ “Contact#2 abnormalcocreation” καθώς και στο “Athens Video Dance Project” στο Booze Corperativa.


Λίγα λόγια για την performance: «ΤΙΜΕ»

Ο χρόνος είναι άυλος και σχετικός… Είναι το μικρό και το μεγάλο, το όλα και το τίποτα. Ένα χάος που προσπαθούμε να ορίσουμε και να οριοθετήσουμε. 1, 2, 3 και πάλι από την αρχή.

Το «TIME» είναι μια performance γύρω από την έννοια του χρόνου, που συνδυάζει κίνηση και προβολή βίντεο. Μέσα από τις τέσσερις βασικές φάσεις της ζωής του ανθρώπου, επιχειρείται να παρουσιαστεί μία πτυχή του δεδομένου για τον άνθρωπο χρόνου.

Ιδέα-χορογραφία-εγκατάσταση-βίντεο-μοντάζ: Κατερίνα Λιανά
Ηχητικό περιβάλλον: Δημήτρης Δαλέζης
Αnimation: Βίκτωρ Μοσχόπουλος

Ερμηνεύει η Κατερίνα Λιανά

Διάρκεια: 35΄

No comments: