Friday, July 1, 2011

Ενθουσίασε τους κριτικούς ο Κέβιν Σπέισι στον ρόλο του Ριχάρδου του Γ'

Ο Κέβιν Σπέισι
Ο Κέβιν Σπέισι   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )
Επιστροφή σε καλές στιγμές για τον Κέβιν Σπέισι, ο οποίος στον Ριχάρδο Γ' σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες που παρουσιάστηκε στο θέατρο Old Vic, ενθουσίασε στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο ηθοποιός ερμηνεύει τον διάσημο «κακό» του Σέξπηρ με το πόδι του δεμένο σε μεταλλικό στήριγμα. Η υπόθεση της παράστασης έχει μεταφερθεί στη σύγχρονη εποχή. Ο κριτικός του Guardian, Μάικλ Μπίλινγκτον, επαίνεσε την «δυνατή κεντρική ερμηνεία» του Κέβιν Σπέισι. «Ο Σαμ Μέντες έφτιαξε μια ξεκάθαρη, κατανοητή σύγχρονη παραγωγή, όπου ο πρωταγωνιστής μετατρέπεται σε δεσποτικό αρχέτυπο».


Πολλοί κριτικοί έκαναν λόγο για τους παραλληλισμούς που πραγματοποιεί η παράσταση με σύγχρονα απολυταρχικά καθεστώτα. Ο κριτικός της εφημερίδας Independent δήλωσε ότι το έργο «προκαλεί ανατριχίλα στη ραχοκοκαλιά σου».

Ο ηθοποιός αποκαλύπτει στο πρόγραμμα της παράστασης ότι εγκατέλειψε το κάπνισμα και το ποτό, προκειμένου να ανταποκριθεί στις φυσικές απαιτήσεις του ρόλου. Ο διάσημος ηθοποιός Κέβιν Σπέισι συναντά ξανά τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες μετά το American Beauty, για το οποίο είχαν κερδίσει και οι δύο Όσκαρ (ερμηνείας και σκηνοθεσίας, αντίστοιχα).

Το έργο εντάσσεται στο The Bridge Project, το οποίο ξεκίνησε το 2009 ως μία τριετής καλλιτεχνική γέφυρα συνεργασίας μεταξύ του Old Vic Theatre (Λονδίνο), της Brooklyn Academy of Music (ΗΠΑ) και της εταιρείας παραγωγής Neal Street Productions. Η παράσταση θα έρθει και στην Ελλάδα στις 29-30 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Φιλοξενείται για δεύτερη φορά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, μετά το Χειμωνιάτικο Παραμύθι (το 2009) με τον Ίθαν Χοκ.

No comments: