Tuesday, June 28, 2011

Ξεκινά το Φεστιβάλ Ρεματιάς


Μία όαση πολιτισμού με πληθώρα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων στο Ευριπίδειο θέατρο Ρεματιάς.

Το φεστιβάλ Ρεματιάς για ακόμα μία χρονιά υποδέχεται στο καταπράσινο Ευριπίδειο θέατρο Χαλανδρίου και για ένα μήνα -από την Τρίτη 28 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 27 Ιουλίου- από κορυφαίους δημιουργούς της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής, μέχρι Έλληνες ανερχόμενους μουσικούς, αλλά και πληθώρα θεατρικών παραστάσεων, για μικρούς και μεγάλους.

Το μουσικό ταξίδι του φεστιβάλ Ρεματιάς εκτείνεται από την μακρινή Κολομβία μέχρι την γειτονική μας Τουρκία και πίσω στην Ελλάδα, προσφέροντας μεταξύ άλλων στο μουσικόφιλο κοινό δύο πρεμιέρες, όπως η συναυλία του θρυλικού Κολομβιανού ακκορντεονίστα Anibal Velasquez με την 9μελή μπάντα του (που ανοίγει και την αυλαία του φεστιβάλ στις 28 Ιουνίου) και το μουσικό project «Bridges: Τραγούδια του Αιγαίου και του Βοσπόρου» του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα μαζί με την εξαιρετική Fide Koksal.


Συνεχίζεται με την πρωτότυπη διαδραστική παράσταση «Ο Γύρος Της Τζαζ σε 80 Λεπτά» από τους Voyage jazz Quartet, μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Παύλο Παυλίδη & The B-movies, τον Δημήτρη Βασιλάκη μαζί με την Juliette Kelly, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, την Lamia Bedioui & Εύα Ψυλλάκη, τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου καθώς και τους εξαιρετικούς νέους Έλληνες δημιουργούς όπως η Μαριέττα Φαφούτη, οι Baby Guru και ο Leon.

Το φεστιβάλ Ρεματιάς συμπληρώνει το πρόγραμμα του με πέντε θεατρικές παραστάσεις, που έχουν επιμεληθεί μερικοί από τους πιο καταξιωμένους συντελεστές του θεατρικού χώρου, όπως το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Η Κατσαρίδα» από το Θέατρου του Νέου Κόσμου και το κλασσικό έργο του Σαίξπηρ «Άμλετ» σε μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, σε σκηνοθεσία Θέμου Μουμουλίδη και πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη, από τον Θίασο 5η Εποχή, αλλά και την παράσταση «Μαράν Αθά» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη καθώς και το «Μελτεμάκι» του Παντελή Χορν σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου, από το Θεσσαλικό Θέατρο σε πρώτη παρουσίαση στην Αθήνα.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15,00 ευρώ. Παιδική παραστάση: 12,00 ευρώ για παιδιά και 15,00 ευρώ για τους συνοδούς.

Προπώληση Εισιτηρίων: στα βιβλιοπωλεία «Μικρός Κοραής» Παπάγου 7 & Αριστοφάνους Χαλάνδρι, τηλ. 210 6890321, Ευριπίδης στη στοά Ανδρ. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, 210 6800644 και στα ταμεία του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς.

Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία, Χαλάνδρι,τηλ. 210-6825335, www.festivalrematias.gr.

No comments: