Wednesday, June 29, 2011

Η γιγαντιαία κυρία και ο Μαξ με τα έξι χέρια

  • «FREAKSHOW» 
  • Οι "Tiger Lillies" φέρνουν τα παραμορφωμένα και παράξενα πλάσματά τους από απόψε στο "Μπάντμιντον" και διηγούνται μουσικοθεατρικές ιστορίες Η παράσταση  Freakshow  των Tiger Lillies παρουσιάζεται στο  Μπάντμιντον  από απόψε έως και το Σάββατο
Η παράσταση "Freakshow" των Tiger Lillies παρουσιάζεται στο "Μπάντμιντον" από απόψε έως και το Σάββατο
Μάρτυρες ενός "φρικιαστικού σόου" θα γίνουμε από σήμερα έως και το Σάββατο αν βρεθούμε στο "Μπάντμιντον". Πρωταγωνιστές του θα είναι ο Τόμι ο Φιλάργυρος, η Αμάντα με τα όμορφα μαλλιά, η Μάρθα η γιγαντιαία κυρία, ο Μαξ με τα έξι χέρια, ο Ονειροπόλος και πολλοί άλλοι ακόμη, οι οποίοι θα καταλάβουν τη σκηνή του θεάτρου έτσι ακριβώς όπως είχαν κάνει και πριν από δύο χρόνια.
Αφορμή της επίσκεψής αυτών των παραμορφωμένων και παράξενων πλασμάτων στη χώρα μας είναι η ολοκληρωμένη παραγωγή "Freakshow" των "Tiger Lillies", η οποία "γεννήθηκε" με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων ζωής του ανατρεπτικού λονδρέζικου συγκροτήματος.
Επικεφαλής του είναι ο συνθέτης, στιχουργός και περφόρμερ Μάρτιν Ζακς, ο οποίος μέσα από τις περίεργες μουσικοθεατρικές ιστορίες που θα αφηγηθεί θα κάνει και τους θεατές να νιώσουν διαφορετικοί... "Και αφού η καρδιά σου εξ ολοκλήρου θα 'χει αλλοιωθεί, όσο νορμάλ κι αν είσαι - η αθωότητά σου θα χαθεί, θα παραμορφωθείς κι εσύ όπως όλοι, αυτό το ''Freakshow'' είναι το καλύτερο στην πόλη!", λέει χαρακτηριστικά η μπάντα.

Η νοσταλγική ατμόσφαιρα του βαριετέ θα "φλερτάρει" με τις δονήσεις μιας ροκ συναυλίας. Κι όλα αυτά μέσα από ιστορίες που μιλούν για ανθρώπους που έρχονται από παλιά, αλλά ζουν στην εποχή μας και διεγείρουν τη φαντασία μας. "Ποιος ή πού είναι το φρικιό; Πόσο μικρός ή νάνος, πόσο μεγάλος ή γίγαντας πρέπει να είναι κάποιος για να κατανοήσει τον κόσμο και να γίνει κομμάτι του;
Η γιγαντιαία κυρία και ο Μαξ με τα έξι χέρια
Είναι έξι χέρια αρκετά για να στηρίξουν κάποιον που έχει ανάγκη; Πόσες καρδιές πρέπει να έχει μια γυναίκα για να αντέξει το πεπρωμένο της; Είναι τα χέρια μας αρκετά μεγάλα για να κρατήσουν όσα επιθυμούμε; Πόσες κόκκινες μύτες του κλόουν πρέπει να φορέσουμε για να φανούμε αστείοι; Ή μήπως η μύτη μας πρέπει να είναι μεγάλη σαν την τέντα ενός τσίρκου; Eνα φρικιό μαγνητίζει το βλέμμα μας, επειδή δεν κολλάει σε αυτό που θεωρούμε νορμάλ. Χρειάζεται να κοιτάξουμε πίσω από την επιφάνεια, κάτω από το δέρμα, να ψάξουμε βαθύτερα για να βρούμε την πραγματική ουσία...", αναφέρει μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης και σκηνογράφος της παράστασης Σεμπαστιάνο Τομά.
"Το Freakshow μιλάει για την ομορφιά και την ασχήμια, την ευαισθησία και τη σκληρότητα του περιθωριακού αυτού σύμπαντος φρικιών", τονίζει με τη σειρά του ο τραγουδιστής, ακορντεονίστας και δημιουργός της μπάντας Μάρτιν Ζακς, ο οποίος θα μας κάνει να κοιτάξουμε αυτό που μέχρι τώρα δεν θέλαμε να κατανοήσουμε.
Στον αλλόκοτο κόσμο των "Tiger Lillies", δηλαδή του Ζακς, του ντράμερ Αντριάν Χιουτζ και του κοντραμπασίστα Αντριάν Στάου απ' όπου ξεπηδούν και ακροβάτες, ζογκλέρ, γυναίκες λάστιχο κ.ά., τη δική της υπογραφή βάζει και η χορογράφος Σοφία Σπυράτου. Το συγκρότημα έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στη χώρα μας, καθώς τα μυστηριώδη και σκοτεινά τραγούδια του έχουν αρκετούς πιστούς θαυμαστές.

No comments: