Wednesday, June 29, 2011

ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ. Θεατρικά σεμινάρια, ποδήλατο λίμνης και γαστρονομία

Το Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας «Τέχνης Παίδευσις» διοργανώνει το 8ο Πανελλήνιο Θεατρικό Θερινό Σεμινάριο - Κατασκήνωση «Δρυάδες 2011», διάρκειας 50 ωρών, στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα. Ενα σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, σπουδαστές δραματικών σχολών, ερασιτέχνες ηθοποιούς, μουσικούς, φοιτητές, μαθητές με φόντο τη λίμνη, το καλοκαιρινό τοπίο, τις μοναδικές φυσικές τοποθεσίες της περιοχής. Οχι όμως μόνον αυτό. Το Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας παράλληλα με το σεμινάριο θεάτρου συνεχίζει να διευρύνει την καλοκαιρινή δράση του με ένα συμπόσιο τέχνης που θα περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής και σκίτσου με θέμα «Μια χελιδονοφωλιά για ένα ρούχο», ποίηση, λογοτεχνία, μουσική και χορό.
Ειδικότερα το 8ο Πανελλήνιο Θεατρικό Θερινό Σεμινάριο - Κατασκήνωση περιλαμβάνει τρία διαφορετικά βιωματικά εργαστήρια θεάτρου, εισηγήσεις, παράλληλες δραστηριότητες, ξεκούραση και διασκέδαση. Τα εργαστήρια του σεμιναρίου έχουν ως εξής: «Στιγμές... κρυφής κωμωδίας στην τραγωδία» με εμψυχωτή τον ηθοποιό Δημήτρη Πιατά. «Σωματικό θέατρο και ομαδική δημιουργία» με εμψυχώτρια τη σκηνοθέτιδα, ηθοποιό και συγγραφέα Esther Andre Gonzalez. «Ο ήχος είναι νόημα. Τα πρόσωπα της Λούλας Αναγνωστάκη» με εμψυχωτή τον θεατρικό σκηνοθέτη και διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Τάκη Τζαμαργιά.
Για όλα τα εργαστήρια ισχύουν επίσης τα εξής σεμινάρια: «Το ξένο ρούχο» υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού Αντώνη Θεοδωρακόπουλου, το «300 λέξεις - γράψε την ιστορία σου» με εμψυχωτή τον Μηνά Βιντιάδη και «Το ξένο ρούχο» με τον Σπύρο Μπουντούρη. Εξάλλου θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις, αφιερώματα και παράλληλες δράσεις όπως η παρουσίαση του βιβλίου «Το χρώμα της φιλίας» της Σταματίας Γαβριηλίδου σε επιμέλεια - παρουσίαση της Δήμητρας Λαμπρέτσα, μια βραδιά χορού tango, βραδιά γευσιγνωσίας από παραγωγούς της Καρδίτσας και ένα rock αφιέρωμα με το Karezi Music σε συνεργασία με το London College of Music.
Κερασάκι στην τούρτα είναι οι παράλληλες δράσεις στη φύση (από ποδήλατο λίμνης μέχρι ξενάγηση στον Βοτανικό Κήπο και αγώνες σκοποβολής με σφεντόνα).
Δ.Ν.Μ., ΤΑ ΝΕΑ, 29/6/2011

No comments: