Wednesday, November 5, 2008

Τα πάντα γύρω από τον Δημήτρη Χορν

Στη ζωή και στη λαμπρή θεατρική διαδρομή του Δημήτρη Χορν είναι αφιερωμένη η έκθεση «Δημήτρης Χορν», που θα εγκαινιαστεί στις 25 Νοεμβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4) με την ευκαιρία της επετείου των 10 χρόνων από τον θάνατο του ηθοποιού.

Στην έκθεση, που διοργανώνει το αθηναϊκό μουσείο σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, θα παρουσιαστούν προσωπικά αντικείμενα, φωτογραφίες, κοστούμια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τον βίο του χαρισματικού ηθοποιού, ο οποίος μεσουράνησε στη δεκαετία του '50.

Στον εκθεσιακό χώρο θα μεταφερθεί και το καμαρίνι του ηθοποιού, ενώ το Θεατρικό Μουσείο και το Εθνικό Θέατρο θα εμπλουτίσουν την έκθεση με κοστούμια από θεατρικές παραστάσεις. Οι μεγάλες στιγμές της καλλιτεχνικής πορείας του θα αποκαλυφθούν και μέσα από προγράμματα, αφίσες και περιοδικά (από το πλούσιο αρχείο του Δημήτρη Μπαγέρη) και από τις φωτογραφίες και τα αντικείμενα από το πολύτιμο αρχείο του Θεοδόση Ισαακίδη.

Ειδικότερα η έκθεση χωρίζεται στις ενότητες: «Εισαγωγή και ζωή πριν το θέατρο», «Ο Δημήτρης Χορν στο θέατρο», «Ο Δημήτρης Χορν στο ραδιόφωνο (θεατρικά)», «Χορν και κινηματογράφος», «Ενθυμήματα (προσωπικά αντικείμενα) και το καμαρίνι του Δημήτρη Χορν». Προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Σκευά «Δημήτρης Χορν», από την εκπομπή «Παρασκήνιο». Η μουσειογραφική επιμέλεια της έκθεσης (διάρκεια έως 1 Φεβρουαρίου) ανήκει στον Σταμάτη Ζάννο και η επιμέλεια των κειμένων στον Κώστα Γεωργουσόπουλο.

[ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/11/2008]

No comments: