Monday, November 3, 2008

Μεγάλη έκθεση για τον Χορν διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Από τις 25 Νοεμβρίου


Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του Δημήτρη Χορν

Μια μεγάλη έκθεση, αφιερωμένη στον σπουδαίο ηθοποιό Δημήτρη Χορν διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με την ευκαιρία της επετείου των 10 χρόνων από τον θάνατό του. Η έκθεση που περιλαμβάνει φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, κοστούμια παρουσιάζεται από τις 25 Νοεμβρίου 2008 έως την 1η Φεβρουαρίου 2009.

Προσωπικά αντικείμενα, φωτογραφίες, κοστούμια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για τον χαρισματικό και δημοφιλή ηθοποιό του κινηματογράφου και του θεάτρου της δεκαετίας του 1950.

Το καμαρίνι του από το θέατρο Δημήτρης Χoρν, θα μεταφερθεί στο Μουσείο για να παρουσιαστεί στο πλαίσιο της έκθεσης, ενώ το Θεατρικό Μουσείο και το Εθνικό Θέατρο πρόκειται να δανείσουν κοστούμια από θεατρικές παραστάσεις.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης προγράμματα, αφίσες και περιοδικά (από το πλούσιο αρχείο του Δημήτρη Μπαγέρη), καθώς και αντικείμενα και φωτογραφίες από το αρχείο του Θεοδόση Ισαακίδη.

Η έκθεση χωρίζεται στις εξής ενότητες: Εισαγωγή και ζωή πριν το θέατρο, ο Δημήτρης Χορν στο θέατρο, ο Δημήτρης Χορν στο ραδιόφωνο (θεατρικά), Χορν και κινηματογράφος, Ενθυμήματα (προσωπικά αντικείμενα) και το καμαρίνι του Δημήτρη Χορν, Προβολή του ντοκιμαντέρ «Δημήτρης Χορν» (από την εκπομπή «Παρασκήνιο» του Γιώργου Σκεύα).

Η μουσειογραφική επιμέλεια είναι του Σταμάτη Ζάννου, ενώ την επιμέλεια των κειμένων έχει αναλάβει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

No comments: