Tuesday, November 4, 2008

Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά!


Ένα λαϊκό μουσικό παραμύθι του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΤΖΕΣΚΑΚΗ με τραγούδια του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ


ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ


“Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά”, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Άνεσις [Λ. Κηφισίας 14, Στάση Μετρό Αμπελόκηποι]. Το παραμύθι μιλάει για αληθινά αισθήματα αγάπης και φιλίας και αναπαριστά στιγμές που όλοι κρατάμε μέσα μας κρυμμένες σαν παιδικές μνήμες.

Ένας κρυμμένος θησαυρός και ένα μεγάλο μυστικό που κρύβεται σε ένα παλιό ερειπωμένο σπίτι, γίνονται η αφορμή, ο Σταύρος -ένα μικρό αγόρι που αγαπάει τη μουσική και γράφει τραγούδια- να παίξει με τη φαντασία του ένα παιχνίδι που θα τον οδηγήσει σε μια περιπέτεια. Τα λόγια της μάνας του, τα παραμύθια της κυρα-Βάσως της γειτόνισσας που τον ξεμυαλίζουν, ο Μάρκος ο φίλος του, η Αγγελικούλα το κορίτσι της γειτονιάς με την "αγγελική" φωνή, ο κυρ-Κωστάκης που γνωρίζει πολλά αλλά δεν μπορεί να τα πει, μια γριά μάγισσα που τις νύχτες μπερδεύει τα άστρα κι ένα πουλί που φυλάει τον θησαυρό και τα βράδια γίνεται κορίτσι, μπλέκονται σαν σε παραμύθι σε μια γειτονιά στα τέλη της δεκαετίας του '60.

Μια παιδική μνήμη, ένα παιχνίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, γεμάτο τραγούδια και χορούς, γέλιο, μαγεία και μυστήριο που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Πλημμυρισμένο από μουσική και τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης. Τραγούδια: Σταύρος Κουγιουμτζής. Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα. Μουσική και διασκευή τραγουδιών: Κώστας Χαριτάτος. Χορογραφίες: Ιωάννα Καμπυλαυκά. Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κορίνα Αλεξανδρίδου, Γιάννης Τσιωμου, Ρένα Σφηνιά, Κωνσταντίνος Λεβαντής, Σάκης Τσινιαρός, Μάριον Τσιτσέκα, Στεφανία Φιλιάδη.

  • Παραστάσεις: Από την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008 και κάθε Κυριακή στις 11:15 το πρωί και στις 15:00 το μεσημέρι. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15,00 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 210 7707227.

No comments: