Friday, November 7, 2008

Τα παιδιά στη χώρα των θαυμάτων


Να που η «Παιδική Σκηνή» του Εθνικού Θεάτρου δεν μυεί τα παιδιά μόνο στη θεατρική πράξη με την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» αλλά και στην εικαστική δημιουργία.

Σκηνή από την παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», η οποία θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα στο «Κοτοπούλη-Ρεξ» η αφορμή για το εικαστικό παιχνίδι των παιδιών
Την Κυριακή το απόγευμα στο θέατρο «Κοτοπούλη-Ρεξ» παιδιά 7 έως 12 ετών, με αφορμή την παράσταση, θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν με τα υλικά και θα δημιουργήσουν ένα εικαστικό έργο. Μικρά γλυπτά από ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία θα προσπαθήσουν να ισορροπήσουν με πετονιές ή κλωστές για να συμπληρώσουν μεγάλα mobil, τα οποία και θα παραμείνουν στο φουαγέ της «Παιδικής Σκηνής» και θα εξελίσσονται.

Γιατί το εργαστήρι της Κυριακής είναι το δεύτερο από τα τέσσερα εικαστικά εργαστήρια, που προγραμματίζονται (23/11 και 7/12) στο πλαίσιο της «Κοινής Θέας» των εικαστικών δράσεων του Εθνικού.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν ατομικά και ομαδικά σε μια προσπάθεια να αποδώσουν στιγμιότυπα από τον κόσμο της Αλίκης ή να συνδυάσουν τις δικές τους εμπειρίες σε έναν κόσμο θαυμάτων με την καθοδήγηση της Ελένης Κοτσώνη, εικαστικού με σημαντική εμπειρία σε καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Με έναν τρόπο διασκεδαστικό, αυθόρμητο και δημιουργικό, απελευθερώνουν τη φαντασία τους δημιουργώντας εικόνες παράξενες μακριά από τις συνηθισμένες, δημιουργώντας τελικά τη δική τους Χώρα των Θαυμάτων. (Κόστος 10 ευρώ. Ωρες: 17.45-19.45 Δηλώσεις συμμετοχής 210- 3820950).
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/11/2008

No comments: