Monday, November 3, 2008

Για... χρήση ανδρών

Πέντε γυναίκες βγαίνουν στη σκηνή, μονολογούν και δίνουν τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να προσεγγίσουν το καυτό ερώτημα «Γιατί οι άντρες διαρκούν λίγο;» στην ενδιαφέρουσα, γεμάτη ευρήματα παράσταση «5gynaikes.com» που φιλοξενείται με επιτυχία στο θέατρο «Coronet».


Για... χρήση ανδρών

Πέντε γυναίκες πρωταγωνιστούν στη σπαρταριστή κωμωδία των Χοσέ Μιγκέλ Κοντρέρας - Ανα Ρίβας και οι πέντε τους... ανεβάζουν στη σκηνή τα ερωτήματα που προβληματίζουν τις γυναίκες γενικώς. Πέντε γυναίκες συντάσσουν επί σκηνής ένα «εγχειρίδιο χρήσης των ανδρών για καλύτερες και για... μακροβιότερες επιδόσεις»! Πέντε γυναίκες, πέντε μονόλογοι. Πέντε γυναίκες του σήμερα, μη εξαρτώμενες - τουλάχιστον φανερά - από τους άντρες, με γιους, εραστές, συζύγους, ή μόνες που ψάχνουν για περιπέτεια και νιώθουν απόλυτα μόνες...

Η Βαρβάρα Δούκα, που έχει κερδίσει μέσα από δουλειά ουσίας γόνιμο έδαφος στον χώρο, φτιάχνει εδώ μια από τις πληρέστερες παραστάσεις της με ευρηματικότητα, φαντασία, προτάσεις που κερδίζουν το θεατή. Η παράστασή της «παντρεύει» τεχνικές της σταντ απ κόμεντι, με στοιχεία καρτούν και «μούλτι μίντια», ενώ έχει και ιντεράκτιβ δράσεις που «απογειώνουν» το έτσι κι αλλιώς δυνατό σκηνικό αποτέλεσμα!

Αρωγοί της Δούκα, ο Στάθης Παρασκευόπουλος που έκανε με όρεξη τις μουσικές επιλογές, η Ράνια Γερογιάννη που υπογράφει τα λειτουργικά μα και ευφάνταστα σκηνικά και ο Γιόχαν Κέγκιες που φώτισε τα επί σκηνής δρώμενα.

Οσο για τις έξι πρωταγωνίστριες της παράστασης - η μία έχει ρόλο-έκπληξη που δεν κάνει να... προδώσω - είναι η μία καλύτερη από την άλλη! Με οίστρο, χιούμορ, δεινότητα και με ευθυβολία η Ντίνα Αβαγιανού, η Ανθή Ανδρεοπούλου, η Ευγενία Αποστόλου, η Σάρα Γανωτή, η Αρετή Ντάλια και η Νέλλη Πολυδεράκη εντυπωσιάζουν. Η καθεμιά τους πετυχαίνει προσωπική επιτυχία και οι έξι μαζί φτιάχνουν ένα ισχυρό σύνολο. Η Βαρβάρα Δούκα τις έχει καθοδηγήσει σωστά στις καλύτερες υποκριτικές στιγμές τους, βάζοντάς τους στοιχεία απ... όλες τις γυναίκες. Μια παράσταση-πρόταση, που είναι σύγχρονη, που μας αφορά, που προβληματίζει και που προσφέρει γέλιο. Σπεύστε να την απολαύσετε και θα περάσετε εξαιρετικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Πού: «Coronet» Φρύνης 11, Παγκράτι.
  • Πότε: Τετάρτη - Παρασκευή 9.15 μ.μ., Σάββατο 6.15 μ.μ. και 9.15 μ.μ. και Κυριακή 9.15 μ.μ.
  • Εισιτήρια: 23 ευρώ, 18 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτ).
  • Τηλέφωνο: 210-7012123.

Βασίλης Μπουζιώτης, ΕΘΝΟΣ, 02/11/2008

No comments: