Friday, November 7, 2008

Οταν ο Πετρούκιος ημέρωσε την Κατερίνα

Οταν ο Πετρούκιος ημέρωσε την Κατερίνα

Με 35 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η πρεμιέρα του σαιξπηρικού έργου το «Ημέρωμα της στρίγγλας» στη Σκηνή Κοτοπούλη-Ρεξ του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Μια παράσταση που έμοιαζε να μην είναι ακόμα έτοιμη, μιας και η έναρξη αλλά και η υπόκλιση των ηθοποιών στο τέλος ήταν ασυντόνιστες.

- Η κωμωδία των κοστουμιών: Παρά τις όποιες σκηνοθετικές ατεχνίες και αβλεψίες, την παράσταση έκλεψαν τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου με αποκορύφωμα το γαμπριάτικο νυφικό μίνι φόρεμα με ασημί παγιέτες του γαμπρού Πετρούκιου – Ακη Σακελλαρίου συνδυασμένο με καφέ μάλλινες κάλτσες και ταλαιπωρημένο ημίψηλο καπέλο, με vintage γυαλιά αεροπόρου, καθώς και όλα τα κοστούμια της «ιδιαίτερης» Κατερίνας - Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη: αρχικά ένα γκρι πανωφόρι με ένα τεράστιο ανάγλυφο «ΝΟ», στη συνέχεια το νυφικό με ανάγλυφο ένα «ΟΝ» που στη Β’ Πράξη και μετά τις ταλαιπωρίες που τράβηξε η νεόνυμφη έγινε «OFF» και στο τέλος μία μοβ τινίκ από μουσελίνα με ανάγλυφο «ΟΗ».

- Γέλιο φθινοπωρινής νυκτός: Η κοκκινομάλλα Καρυοφυλλιά Καραμπέτη επιβεβαίωσε τη φήμη της ως «στρίγγλα» Κατερίνα αποσπώντας και τη συγκατάνευση μετά γέλωτος του κοινού όταν είπε στον Πετρούκιο: «Στη χαζομάρα είσαι αυτοδίδακτος». Γενικότερα, το κοινό έδειχνε να απολαμβάνει τα repartees του εκρηκτικού ζευγαριού καθώς και τις σκηνές του Σακελλαρίου με τον Σωκράτη Πατσίκα στο ρόλο του υπηρέτη του Γκρούμιο, όπως και τις σκηνές με τον Αλέξανδρο Μυλωνά, τον Γιάννη Νταλιάνη, τον Ηλία Ασπρούδη, τον Ιερώνυμο Καλετσάνο, την Εμιλυ Κολιανδρή.

- Τέλος καλό, όλα καλά: Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο υπ. Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ο υφυπ. Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γιώργος Πεπονής, ο Γιάννης Χουβαρδάς, η Νόνικα Γαληνέα, ο Θανάσης Βαλτινός, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Χάρης Βλαβιανός, ο Χρήστος Καλαβρούζος, ο Νίκος Κούνδουρος, η Ντόρα Γιαννακοπούλου, ο Δημήτρης Πιατάς, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Μηνάς Χατζησάββας, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Κωνσταντίνος Ρήγος κ.ά.

ΜΠΛΑΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ. Ελεύθερος Τύπος, Παρασκευή, 07.11.08

No comments: