Wednesday, November 5, 2008

Επιστρέφει στα 70 της στο σανίδι

Σαράντα έξι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που η Τζέιν Φόντα πρωταγωνίστησε στο θεατρικό δράμα «Παράξενο Ιντερλούδιο», στο Μπρόντγουεϊ.

Επιστρέφει στα 70 της στο σανίδι

Από τότε μέχρι σήμερα διέγραψε μια σημαντική καριέρα, με πολλές επιτυχίες: κέρδισε δύο Οσκαρ για τις ταινίες «Η εξαφάνιση» (1972) και «Ο γυρισμός» (1979), έκανε περισσότερα από είκοσι βίντεο με ασκήσεις γυμναστικής, κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της, η οποία μάλιστα έγινε μπεστ σέλερ, δεν έπαιξε όμως ποτέ ξανά στο θέατρο.

Τώρα λοιπόν, σαράντα έξι ολόκληρα χρόνια μετά, η 70χρονη πλέον αλλά πάντα γοητευτική ηθοποιός επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι.

Πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο καινούργιο θεατρικό έργο που έχει γράψει και σκηνοθετεί ο Μόιζες Κάουφμαν με τίτλο «33 Παραλλαγές», το οποίο θα ανέβει στο Μπρόντγουεϊ, στις αρχές του 2009.

Η Τζέιν Φόντα θα υποδυθεί μια σύγχρονη μουσικολόγο, η οποία προσπαθεί να εξερευνήσει τις ρίζες της εμμονής που είχε ο Μπετόβεν με ένα συνηθισμένο βαλς. Η ηθοποιός δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της γι αυτό το νέο καλλιτεχνικό της σχέδιο, καθώς απ ό,τι φαίνεται το θέατρο τής είχε λείψει πολύ:

«Είμαι τρομερά ενθουσιασμένη που θα παίξω σε αυτό το καινούργιο έργο. Ανυπομονώ να επιστρέψω στη σκηνή με τον Μόιζες Κάουφμαν και να ερμηνεύσω αυτό τον ρόλο, τον οποίο αντιλαμβάνομαι τόσο καλά», δήλωσε η ίδια.

Ολοι πάντως περιμένουν με ενδιαφέρον τη θεατρική αυτή επιστροφή της. Εκκρεμεί βέβαια η απορία γιατί η Τζέιν Φόντα παραμέλησε τη θεατρική καριέρα, η οποία ξεκίνησε το 1960 στο Μπρόντγουεϊ και στο έργο «Ηταν ένα μικρό κορίτσι», με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ήταν υποψήφια για το βραβείο Τόνι.

Α. Κουκά, ΕΘΝΟΣ, 05/11/2008

No comments: