Tuesday, September 16, 2008

«Οι έρωτες της Κας Μαγκουάιρ» του Μπράιαν Φρίελ

Οι έρωτες της Κας Μαγκουάιρ του Μπράιαν Φρίελ


Μήνας Θεάτρου-Κρατικές σκηνές ΝΑ Ευρώπης


«Οι έρωτες της Κας Μαγκουάιρ» του Μπράιαν Φρίελ από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, στο Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, από τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2008

Με την παράσταση «Οι έρωτες της Κας Μαγκουάιρ» του Μπράιαν Φρίελ ανοίγει η αυλαία του «Μήνα Θεάτρου-Κρατικές σκηνές ΝΑ Ευρώπης» την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008 στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, το οποίο παρουσιάζει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

Οι «Έρωτες της Κας Μαγκουάιρ» του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα, Μπράιαν Φρίελ, είναι ένα πρωτότυπο και μοντέρνο έργο, γραμμένο με πολύ ευαισθησία και άφθονο χιούμορ. Η ηρωίδα του έργου ,η ιδιόρρυθμη Κας επιστρέφει στην πατρίδα της ,μετά από 52 χρόνια απουσίας στην Αμερική. Η οικογένειά της ,όμως δεν θα τη δεχθεί και έτσι ,θα καταλήξει σε οίκο ευγηρίας.

Εκεί, η σκληραγωγημένη από τη ζωή, Κας θα έρθει αντιμέτωπη με το είναι και το φαίνεσθαι της σύγχρονης αστικής κοινωνίας, που έμαθε να κλείνει τα μάτια στην αλήθεια και ν’αναζητά παρηγοριά σε περασμένα μεγαλεία.

«Οι έρωτες της Κας Μαγκουάιρ» είναι ένα έργο τρυφερό και ευαίσθητο, που με ιδιαίτερη τέχνη αντιμετωπίζει τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας σε συσχετισμό με τις νεώτερες γενιές. Διαπραγματεύεται την αγάπη ,την αλήθεια αλλά και τον κοινωνικό αποκλεισμό, μιλώντας ανοιχτά για την ανθρώπινη περιπέτεια και τον πάσχοντα άνθρωπο. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Λευκωσία της Κύπρου τον Ιανουάριο του 2008.

Συντελεστές:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή. Σκηνικά-Κουστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου. Μουσική επιμέλεια: Γλυκερία Καλαιτζή. Σχεδιασμός φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου. Το ρόλο της Κας Μαγκουάιρ παίζει η Αννίτα Σαντοριναίου και στο ρόλο της κυρίας Μπούτσερ εμφανίζεται η Τζένη Γαϊτανοπούλου σε έκτακτη συμμετοχή. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν: Πόπη Αβραάμ-Μητέρα/Γιαγιά Μαγκουάιαρ, Σώτος Σταυράκης- Ντόμ Μαγκουάιαρ, Έλενα Παπαδοπούλου-Αλις, Ανδρέας Βασιλείου-Χάρυ Μαγκουάιαρ, Ντίνος Λύρας-κύριος Ιγκραμ, Λένια Σορόκου-Τρίμπλι, Χριστίνα Χριστόφια-Τέσα, Γιώργος Μουαϊμης-Πάτ

No comments: