Saturday, October 25, 2008

Ο «Μολυβένιος Στρατιώτης» στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Ένα μιούζικαλ για παιδιά


Οι συντελεστές της παράστασης
Ο Μολυβένιος Στρατιώτης, ένα μιούζικαλ για παιδιά, είναι η φετινή καινούργια παιδική θεατρική παράσταση, που ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ.210 3222464) σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη, από την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.

Στο έργο αυτό ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μάς ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο έντονα συναισθήματα και φανταστικές περιπέτειες, χρησιμοποιώντας έναν ασυνήθιστο ρεαλισμό που κάνει το παραμύθι ελκυστικό, όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους.

Την ημέρα των γενεθλίων του, ο μικρός Ντάνιελ παίρνει δώρο από τον πατέρα του μια βελούδινη κασετίνα με πέντε μολυβένια στρατιωτάκια. Ανάμεσα τους είναι και ένας στρατιώτης με ένα μόνο πόδι. Το αγόρι παίζει στο δωμάτιό του ενθουσιασμένο από τα καινούργια του παιχνίδια.

Η νύχτα διαδέχεται τη μέρα και ακριβώς τα μεσάνυχτα όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν! Εκείνη την ώρα, στη μεταμεσονύκτια χώρα του μυστηρίου, θα γνωριστούν και θα αγαπηθούν ο στρατιώτης της ιστορίας μας με μιαν όμορφη χάρτινη μπαλαρίνα.

Την αγάπη τους όμως θα ζηλέψει ένας πανούργος και μοχθηρός αρλεκίνος, που βάζει στόχο του να χωρίσει το ερωτευμένο ζευγάρι για πάντα. Την ώρα του παιχνιδιού σπρώχνει τον μολυβένιο στρατιώτη έξω από το ανοιχτό παράθυρο και από τότε... τα ίχνη του χάνονται και ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια ...

Το έργο μιλάει για τη μεγάλη δύναμη της αγάπης και μας μαθαίνει πως η αγάπη είναι αυτή που τελικά ενώνει τους ανθρώπους για πάντα!

Η παράσταση γεμάτη μαγευτικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσική, χορό και τραγούδια ζωντανεύει ένα κλίμα ρομαντισμού, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και στο δραματικό.

Η γοητευτική και θεαματική σκηνογραφία και τα κοστούμια του Πάρη Μέξη μεταφέρουν τον θεατή στην ατμόσφαιρα του Λονδίνου του 1880. Η θεατρική προσαρμογή της Άνδρης Θεοδότου, σε μια γλώσσα γλαφυρή και σύγχρονη, διατηρεί τις ποιητικές διαστάσεις του παραμυθιού του Άντερσεν. Η μουσική και τα τραγούδια είναι γραμμένα ειδικά για την παράσταση από τον Νίκο Τσέκο.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θοδωρής Αντωνιάδης, Κώστας Βελέντζας, Μαργαρίτα Γερογιάννη, Ορέστης Καρύδας, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Αγγελική Μαρίνου, Νίκος Μόσχοβος, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρος Πέρρος, Παναγιώτης Σούλης.

Ημέρα και ώρες παραστάσεων: Κυριακή 11 π.μ. και 3 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ (ενιαίο).

No comments: