Thursday, October 23, 2008

Στον «αέρα» εργαζόμενοι και μνημείο!

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Παγωμένες» εδώ και πάνω από ένα χρόνο είναι οι εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και μνημείο να βρίσκονται στον «αέρα», όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο της πόλης!

Συγκεκριμένα, το ΕΚ Λάρισας στην καταγγελία του αναφέρει ότι «για άλλη μια φορά, οι υποσχέσεις που δίνονται από την κυβέρνηση προς την πόλη της Λάρισας, στους εργαζόμενους στο Αρχαίο Θέατρο, για την εκταμίευση των χρημάτων για τη συνέχιση των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο, δεν υλοποιούνται, με αποτέλεσμα, εδώ και 13 μήνες, να μη γίνεται καμία εργασία στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης». Ενώ οι εργαζόμενοι «βρίσκονται ξεκρέμαστοι και στα όρια της απόγνωσης», αφού τέλειωσε και το ταμείο ανεργίας!

Το ΕΚ απαιτεί άμεσα από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών, καθώς και από την Επιτροπή Διαχείρισης του έργου, «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και «να απαντήσουν στην κοινωνία της Λάρισας» γιατί δεν προχωράει το έργο. Ρωτά, επίσης, αν αληθεύει ότι το αρχικό ποσό του 1,15 εκατομμυρίου ευρώ, που είχε εγκριθεί και ανακοινωθεί δημόσια για το έργο, «έχει μειωθεί στο μισό γιατί δεν έχουν λεφτά». «Ενώ μέσα σε μια νύχτα βρήκαν 28 δισ. ευρώ για τους τραπεζίτες»...

No comments: