Thursday, June 19, 2008

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

«Αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε σήμερα, 19 Ιουνίου, το κλείσιμο του Θεάτρου του Λυκαβηττού προφασιζόμενος λόγους ασφαλείας. Προκαλείται συνεπώς το εύλογο ερώτημα "γιατί τώρα;"». Το ερώτημα αυτό θέτει χτεσινή ανακοίνωση του Ελληνικού Φεστιβάλ, καθώς το κλείσιμο του θεάτρου σημαίνει ματαίωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και άλλες συνέπειες...

Το Ελληνικό Φεστιβάλ αναφέρει ότι διαθέτει έγγραφα που αποδείχνουν την «έγκαιρη - από 15/1/2008 - ειδοποίηση προς την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) περί ενάρξεως των εκδηλώσεών του στις 20/5/2008» και ότι από τις 3/6 μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκαν αρκετές μεγάλες συναυλίες (Nick Cave, Mark Knopfler, Μαχαιρίτσας κ.ά.), «χωρίς ο Δήμος Αθηναίων να προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια».
Η απόφαση του δήμου για κλείσιμο του θεάτρου επικαλείται «έγγραφο της ΕΤΑ περί ανάγκης μελέτης ελέγχου για τη στατική επάρκεια των κερκίδων». Εγγραφο που ανακάλεσε «η ίδια η ΕΤΑ με σχετική ειδοποίηση στο Δήμο», «επιβεβαιώνοντας» ότι «δε συντρέχει κίνδυνος από τη λειτουργία του θεάτρου. Παρ' όλα αυτά, ο Δήμος επέμεινε ανεξήγητα στην απόφασή του».
Το Φεστιβάλ θεωρεί «λυπηρή» την ακύρωση σημαντικών συναυλιών, όταν έχουν προαγοραστεί εισιτήρια, έχουν διαφημιστεί και οι οργανωτές και οι καλλιτέχνες «υφίστανται σημαντικές οικονομικές και όχι μόνο συνέπειες». Το Φεστιβάλ αποδίδει την απόφαση του δήμου σε «ασυνεννοησία μεταξύ Δήμου και ΕΤΑ». Απόφαση που «τραυματίζει καίρια» το θεσμό των εκδηλώσεων στο θέατρο Λυκαβηττού, καθώς κοινό και καλλιτέχνες «χάνουν την εμπιστοσύνη τους στις ελληνικές διοργανώσεις». Όλοι βγάζουν την ουρά τους απέξω! Σαν δεν ντρέπονται; Να τι γράφει η "Καθημερινή":

Δήμος Αθηναίων: Λόγοι ασφαλείας – «Ολα ήταν υπό έλεγχο» λέει το Φεστιβάλ

Ακραία επίδειξη ασυνεννοησίας; Δημοσιοϋπαλληλική ευθυνοφοβία; Ο πόλεμος ανακοινώσεων που ακολούθησε το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του θεάτρου του Λυκαβηττού χθες το μεσημέρι δύσκολα θα εξευμενίσει όσους άτυχους φίλους του Βρετανού καλλιτέχνη Τζέιμς Μπλαντ ανηφόρισαν ανυποψίαστοι προς τον αθηναϊκό λόφο υπό συνθήκες μίνι καύσωνα. Λόγους ασφαλείας επικαλείται ο Δήμος Αθηναίων· όλα ήταν υπό έλεγχο απαντούν το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης.

No comments: