Monday, May 23, 2011

O Γκρέι Κλεγκ στην Αθήνα


Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Κυριακή ο τιμημένος με το βραβείο Laurence Olivier Σκωτσέζος συγγραφέας Γκρέι Κλεγκ, προκειμένου να παραστεί στην παράσταση του έργου του Fucking Games, το οποίο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού έως και τις 29/5 στο θέατρο Βικτώρια.
Ο συγγραφέας, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς αυτή είναι η και η πρώτη φορά που παρουσιάζεται έργο του στη χώρα μας, θα μιλήσει για το Fucking Games, αμέσως μετά την παράσταση της Κυριακής (8.15 μ.μ.) και θα συνομιλήσει με τους θεατές.

Ο Γκρέι Κλεγκ έκανε την εμφάνισή του στη βρετανική δραματουργία το 1998 με το μονόπρακτο Eight, Nine, Ten, Out, που ήταν υποψήφιο για το βραβείο London Soho Theatre’s Westminster. Το Fucking Games, έργο που κινείται στο κλίμα του in-yer-face theater της αγγλικής σκηνής, ήταν το πρώτο μεγάλο θεατρικό έργο που έγραψε, το 2001, το οποίο παρουσιάστηκε στο Royal Court Theatre του Λονδίνου, σε σκηνοθεσία του διάσημου Βρετανού σκηνοθέτη Dominic Cooke. Σήμερα, ο συγγραφέας ολοκληρώνει το νέο του έργο Scottish Widows, ενώ παράλληλα διδάσκει θεατρική γραφή στο Theatre Royal Windsor.
Υπενθυμίζεται ότι στην ελληνική παράσταση του Fucking Games του ρόλους ερμηνεύουν οι: Γιώργος Γιαννακάκος, Μάνος Κανναβός, Χάρης Μπόσινας, Μαρίνος Παναγιωτάκης. Η εκδήλωση της Κυριακής βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.
Η ΑΥΓΗ: 20/05/2011

No comments: