Saturday, May 28, 2011

Τριήμερο αναλόγιο νέων

Ένα τριήμερο «Αναλόγιο 7 νέων ελληνικών έργων» διοργανώνεται από την Κυριακή έως και την Τρίτη στην Αίθουσα Τέχνης «Άρτι» (Ηπείρου 41), το οποία θα έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα. Πρόκειται για την τελική φάση του Διαγωνισμού Συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου, στην οποία συμμετέχουν τα επτά έργα που επέλεξε η κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούν οι Κώστας Γεωργουσόπουλος, Ερρίκος Μπελιές, Γιάννης Μόσχος, Έκτορας Λυγίζος και Άννα Μακράκη. Μέσα από τη διαδικασία της δημόσιας ανάγνωσής τους θα αναδειχθεί (και με την ψήφο του κοινού) το έργο το οποίο θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο του Θεάτρου «Άρτι» για τη θεατρική περίοδο 2011-12.


Τα έργα τα οποία θα παρουσιαστούν την Κυριακή, στις 5.00 μ.μ., είναι: Το τείχος (...η άλλη πλευρά) της Βάσιας Τραμπούλη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Στέφανου Ντρέκου (διαβάζουν οι Μπέτυ Νικολέση, Βλάσης Ζώτης, Ερατώ Ματλά), Δίπους τύραννος του Μιχάλη Ανεζίρη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ιουλίας Ριζοπούλου (διαβάζουν οι Γιάννης Δρακόπουλος, Ελισσαίος Βλάχος, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Ιουλία Ριζοπούλου κ.ά.) και Μπλε λιβάδι του Παναγιώτη Καλυβίτη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Μάρας Γαργαλάκου (διαβάζουν οι Τάνια Παλαιολόγου, Δημήτρης Πλειώνης, Θεανώ Βασιλείου κ.ά.)

Τη Δευτέρα, στις 9.00 μ.μ. θα ακουστούν τα Little Dick or Weeak του Λεωνίδα Μαράκη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Γιώργου Στάμου (διαβάζουν οι Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μαρία Μπαγανά) και Παραμονή Πρωτοχρονιάς του Κώστα Καραφύλλη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Πάνου Παπαγεωργόπουλου (διαβάζουν οι Πάνος Παπαγεωργόπουλος, Μαρία Κοσκινά), ενώ την Τρίτη, την ίδια ώρα, η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με τα έργα Το γεύμα της Kathrin Liegmann, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ελένης Βλαστάρα (διαβάζουν οι Βλάσης Ζώτης, Βίκυ Λέκκα, Αντώνης Κρόμπας, Χριστέλα Γκιζέλη) και Η πτήση της Χριστίνας Κοπανά, σε σκηνοθετική επιμέλεια Αναστασίας Διαμαντοπούλου (διαβάζει ο Μιχάλης Κοιλάκος). Η είσοδος και τις τρεις ημέρες είναι ελεύθερη.

No comments: