Thursday, May 26, 2011

Η τέχνη του δρόμου ανεβαίνει στο σανίδι

  • H street dance κουλτούρα στη σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
  • ΤΟ ΒΗΜΑ: 26/05/2011
Η τέχνη του δρόμου ανεβαίνει στο σανίδι
Η Total Reality είναι από τη Θεσσαλονίκη και από τις παλαιότερες ομάδες μπρέικντανς

Η τέχνη του δρόμου διασταυρώνεται με το θέατρο, ανεβάζοντας την street dance κουλτούρα στη σκηνή του Κρατικού Βορείου Ελλάδος. Με τίτλο «To Dance or Not To Dance», έξι ομάδες χορού χιπ χοπ/μπρέικντανς που πρωταγωνιστούν σε διαγωνισμούς και μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 26/5 (στις 21.00/ Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών) δυναμικές χορογραφίες βασισμένες σε εντυπωσιακές χορογραφικές φιγούρες. Ταυτόχρονα, μέσα από την κίνηση θα απεικονίσουν σκηνές της σύγχρονης πραγματικότητας, μεταφέροντας τους προβληματισμούς της νέας γενιάς.

Η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη Dance And The Mind παρουσιάζει αληθινές καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε γύρω μας καθημερινά. Εν προκειμένω, παρουσιάζει μια παράσταση που αποτελείται από τρία σκετσάκια, τρεις διαφορετικούς χορούς και τρεις διαφορετικές ιστορίες (Απεξάρτηση, Ψυχωτικό Σύνδρομο, Αμνησία). Κοινό στοιχείο όλων, ο διαφορετικός τρόπος λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Μια από τις πιο ενεργές ομάδες οι οποίες εκπροσωπούν τη Θεσσαλονίκη σε όλους τους διαγωνισμούς μπρέικντανς είναι οι «Junglers» οι οποίοι αποτελούν ένα «πάντρεμα» έμπειρων και νέων χορευτών. Στη διοργάνωση, θα συμμετάσχουν επίσης οι Body Control από τη Νάουσα, οι Loonabeats από τη Θεσσαλονίκη καθώς και οι αθηναίοι Human Drum Machine. Από τις παλαιότερες ομάδες μπρέικντανς είναι, τέλος, η Total Reality από την Θεσσαλονίκη που εδώ και δέκα χρόνια προωθεί τον συγκεκριμένο χορό μέσα από διαγωνισμούς, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, θεατρικά προγράμματα κ. α.

No comments: