Tuesday, May 24, 2011

Θα πέσουν αυλαίες

  • Αλλαγές στις θεατρικές επιχορηγήσεις προετοιμάζει το Υπουργείο Πολιτισμού
Θα εξοφληθούν οι οφειλές προηγούμενων ετών αλλά οι νέες επιχορηγήσεις στα θέατρα θα δίνονται με διαφορετικά κριτήρια, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.
 
Διατεθειμένο να αλλάξει το υπάρχον σύστημα των θεατρικών επιχορηγήσεων, εμφανίστηκε σήμερα το υπουργείου Πολιτισμού, έτσι ώστε: "Να πάψει να αναπαράγει τις παθογένειες, που είχε το ίδιο δημιουργήσει, να κλείσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της αδιαφάνειας και να οικοδομήσει ένα νέο σύστημα, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της θεατρικής τέχνης".
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο πρόγραμμα στήριξης του θεάτρου όπως αναφέρει το υπουργείο, μέρος του οποίου θα αποτελέσουν και οι επιχορηγήσεις θεατρικών παραγωγών.
"Έπρεπε να αλλάξει ριζικά η κατάσταση, που είχε παγιωθεί στις επιχορηγήσεις, καθώς και η νοοτροπία που είχε καλλιεργηθεί στους επί μακρόν επιχορηγούμενους φορείς και δημιουργούς, κάποιοι απ’ τους οποίους έφτασαν να θεωρούν την κρατική επιχορήγηση ως εκπλήρωση κάποιας υποχρέωσης έναντί τους".

Το υπουργείο αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση ότι έχουν δρομολογηθεί και θα αποπληρωθούν οι οφειλές όλων των προηγούμενων ετών.
Θυμίζουμε ότι το πρωί καλλιτέχνες των επιχορηγούμενων θεάτρων με πολύχρωμες σφυρίχτρες, πραγματοποίησαν «ειρηνική κατάληψη» για τρεις ώρες στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

No comments: