Saturday, April 30, 2011

Θεατρικές Συναντήσεις στην Καλαμαριά

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει το έργο του Ντέννις Κέλλυ στις «Θεατρικές Συναντήσεις 2011» του δήμου Καλαμαριάς. 
«Πήραμε μία πολιτική απόφαση, παρά την κρίση, να στηρίξουμε αυτόν το θεσμό, καθώς είναι ένα κομμάτι αναπόσπαστο της λειτουργίας της πόλης αλλά και της καθημερινότητάς μας. Ο πολιτισμός είναι επιδοτούμενος και ανταποδοτικός». Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, έδωσε το στίγμα της διοργάνωσης των «Θεατρικών Συναντήσεων», το σχεδιασμό των οποίων φέτος για πρώτη φορά αναλαμβάνουν εξολοκλήρου στελέχη του δήμου.
Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά χρονιά που ο δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει το συγκεκριμένο θεατρικό φεστιβάλ, ένα φεστιβάλ που εξαρχής είχε στόχο να φέρει και να παρουσιάσει στο κοινό της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης επιλεγμένες θεατρικές δουλειές από την Αθήνα. Οπως τόνισε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, Νίκος Ζαχαριάδης, «παρακολουθούμε τη φθινοπωρινή περίοδο στην Αθήνα και φέρνουμε παραστάσεις δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον πολίτη να παρακολουθήσει ποιοτικό θέατρο».
  • Το πρόγραμμα
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις θιάσους από την Αθήνα, πάντα στη λογική του «ποιοτικού θεάτρου», όπως ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς. Η αυλαία σηκώνεται την ερχόμενη Παρασκευή με τη νεανική ομάδα «Ex animo» και την κωμωδία τους «Ντοκυμανταίρ». Με άπειρη δόση τρέλας και εξωφρενικού χιούμορ πέντε ερευνητές αναλύουν μια από τις πιο γνωστές ιστορίες της ανθρωπότητας, ψάχνοντας τις λύσεις των δυσκολότερων αινιγμάτων. Το ντοκουμέντο «Τζόρνταν», γραμμένο από τους Αννα Ρέινολντς και Μόιρα Μπουφίνι, ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» από 10 έως 15 Μαΐου. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία μιας γυναίκας, της εικοσάχρονης Αγγλίδας Σίρλεϊ, που, κακοποιημένη από το σύντροφό της και πατέρα του γιου της Τζόρνταν, αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή της, αφού πρώτα αποχωριστεί το παιδί της. Τη σκηνοθεσία κάνει ο Νίκος Μαστοράκης. Τη σκυτάλη παίρνει το Θέατρο του Νέου Κόσμου με το έργο του Ντένις Κέλλυ «Ορφανά» στις 18-22 Μαΐου. Στην παράσταση, την οποία σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, παίζουν οι Μαρία Κίτσου, Μιχάλης Οικονόμου και Ομηρος Πουλάκης. Τέλος, την… επίκαιρη κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω… δεν πληρώνω τίποτα!» παρουσιάζει στις 25-29 Μαΐου το «Θέατρο Αλφα Ληναίος – Φωτίου». Την απόδοση και σκηνοθεσία υπογράφει ο Στέφανος Ληναίος, ο οποίος και πρωταγωνιστεί στην παράσταση μαζί με τους Ε. Φωτίου, Τ. Παπουτσή, Θ. Προκοπίου κ.ά.
Ολες οι παραστάσεις φιλοξενούνται στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7-9, τηλ. 2310/ 458.591). Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα ίδια επίπεδα από το 2009, ενώ θεσπίζονται και ειδικές παραστάσεις για τις οποίες υπάρχει έκπτωση έως και 50% στην τιμή του εισιτηρίου. Η γενική είσοδος για κάθε παράσταση ορίζεται στα 20 ευρώ το κανονικό και στα 13 ευρώ το μειωμένο (για φοιτητές, πολύτεκνους, άνεργους, κ.ά.). Οι παραστάσεις που θα δίνονται κάθε Πέμπτη θα έχουν γενική είσοδο 10 ευρώ και επιπλέον για τις παραστάσεις της Τετάρτης η γενική είσοδος είναι 13 ευρώ. Επίσης θα υπάρχει ενιαίο εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις, αξίας 40 ευρώ, και θα ισχύουν εισιτήρια Εργατικής Εστίας. Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

No comments: