Tuesday, May 10, 2011

Ζευγάρι και στο θέατρο

 
Μετά την τηλεόραση, ζευγάρι και στο θέατρο. Ο λόγος για την Ευγενία Δημητροπούλου, την Αννα της τηλεοπτικής σειράς «Το νησί», και τον Αιμίλιο Χειλάκη, τον Μανώλη της ίδιας παραγωγής. Οι δύο ηθοποιοί γίνονται ζευγάρι και στο θέατρο για τις ανάγκες του σαιξπηρικού «Αμλετ» που θα παρουσιάσει ο Θέμης Μουμουλίδης το καλοκαίρι σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Στην επιτυχημένη σειρά του Mega η Αννα, η μικρή κόρη της Ελένης και του Γιωργή, αναστατώνει τον Μανώλη που την ερωτεύεται παράφορα. Τον ίδιο μεγάλο έρωτα θα ζήσουν οι δύο ηθοποιοί και στη σκηνή για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης. Η όμορφη Ευγενία στον ρόλο της Οφηλίας θα «τρελάνει» τον Αμλετ, τον οποίο υποδύεται ο Αιμίλιος.
Η Ευγενία Δημητροπούλου, η οποία είναι και φοιτήτρια στη Νομική Σχολή -επί πτυχίω-, εντυπωσίασε με την εμφάνισή της στην κινηματογραφική ταινία του Πέτρου Σεβαστίκογλου «Τρείς στιγμές» που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Με βασικό θέμα τον έρωτα, η ιστορία αποτυπώνει το κορυφαίο συναίσθημα, όπως αυτό εξελίσσεται σε τρείς διαφορετικές ηλικίες.

Επίσης η νεαρή ηθοποιός συμμετείχε παλαιότερα με ένα μικρό ρόλο στην υπερπαραγωγή του Παντελή Βούλγαρη «Νύφες».

Ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης ανεβάζει το κλασικό έργο με σύγχρονη ματιά, ωστόσο η ιστορία επαναλαμβάνεται και μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν. «Ο σύγχρονος κόσμος κατάγεται από έναν Μεσαίωνα και συχνά επιστρέφει σε αυτόν. Διαπλοκές, σκάνδαλα, δολοφονίες, όλα στην αναζήτηση ή την υπηρεσία της εξουσίας».

Εκτός από τον Αιμίλιο Χειλάκη και την Ευγενία Δημητροπούλου στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μαρίνα Ψάλτη, Μάνος Βακούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Λεωνίδας Κακούρης κ.ά. Οι πρόβες για τον «Αμλετ» έχουν ήδη ξεκινήσει και η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 27 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου.

ΧΡ. Δ., ESPRESSO,

No comments: