Tuesday, May 10, 2011

Στο "Λονδίνο" μέσω... Ηρακλείου Κρήτης!

Το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ (Ηράκλειο, Κρήτης), με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυσή του, παρουσιάζει την νέα του θεατρική παραγωγή με τίτλο: "Λονδίνο" Η παράσταση που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αφορά δύο μονολόγους γραμμένους από τον Βρετανό συγγραφέα Σάιμον Στήβενς. Οι μονόλογοι αυτοί είναι οι : "Τέρμιναλ 5" και "Θαλάσσιο Τείχος"

Συνεχίζοντας τις θεατρικές του παρεμβάσεις το θέατρο Ομμα Στούντιο κάνει πρεμιέρα της παράστασης στις αποθήκες της ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ, Ηρακλείου στη Βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου (Οδός Α).

Το Σάββατο 14 Μάη, στις 8 μμ (Προσοχή: Αυτή τη παράσταση δεν είναι ανοικτή στο κοινό. Η προσέλευση γίνεται κατόπιν προσκλήσεων). Οι επόμενες προγραμματισμένες παραστάσεις είναι: ΚΥΡΙΑΚΗ 22 και ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΗ, 9μ.μ. στο θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ (Ευαγγελίας Φραγκάκη 13, Γιόφυρος, τηλ. 2810-311000)


Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης 
Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής 
Φωτογραφίες: Μπάστιαν Παρσχάου 
Παραγωγή : Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 
Παίζουν: 
"Τέρμιναλ 5" Άλισον: Ειρήνη Κουτσάκη 
"Θαλάσσιο Τείχος" Άλεξ: Αντώνης Διαμαντής 
  • Λίγα Λόγια για τα έργα: 
"Τέρμιναλ 5" 
Η Άλισον είναι μιά σύγχρονη γυναίκα που ασφυκτιά μέσα& στην καθημερινότητα της ζωής της. Ψώνια, καθάρισμα, πααδιά, σύζυγος.... είναι αυτά που καθορίζουν τη ζωή της. Και σαν να μην έφταναν όλ' αυτά, ο εξωτερικός κόσμος εισβάλει στη πραγματικότητά της μ'ένα βίαιο γεγονός που τραντάζει τα ήδη σαθρά θεμέλια που πάνω τους στηριζότανε η ζωή της. Η αντίδρασή της σ' αυτή τη δραματική ανατροπή είναι η φυγή. Τα παρατάει όλα και παίρνει δρόμο για το αεροδρόμιο, για το Τέρμιναλ 5 του Χήθροου. Μια πύλη με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες και προοπτικές. Είναι όμως λύση αυτό; Θα μπορέσει η φυγή να αντισταθμίσει την απώλεια όλων αυτών που είχε μάθει να ζει μαζί τους; Ο εσωτερικός της μονόλογος σ'αυτή την καθοριστική στιγμή της ζωής της αποτελέι μια τραγική μαρτυρία της απομόνωσης και της απανθρωπιάς που έχουν κυριεύσει τη ζωή στις μέρες μας.

"Θαλάσσιο Τείχος" 
O Άλεξ τα έχει όλα. Μια πανέμορφη γυναίκα, ένα αξιολάτρευτο αγγελούδι για κόρη, έναν πεθερό που του έχει γίνει δεύτερος πατέρας, μια δουλειά που του προσφέρει μια άνετη ζωή. Νοιώθει ασφάλεια, ικανοποίηση, ίσως με κάποια αυταρέσκεια. Πόσο σταθερή είναι αυτή η ευημερία; Ένα αναπάντεχο και τραγικό γεγονός εισβάλει στον παράδεισό του και ανατρέπει τα πάντα. Πως θα μπορέσει αυτός ο άνθρωπος, που ένοιωθε τέτοια σιγουριά, να ανταποκριθεί στη κατάρρευση του ιδανικού του κόσμου; Που θα βρει τη δύναμη, τό στήριγμα να μπορέσει να συνεχίσει; Ο μονόλογος του μας ανοίγει ένα παράθυρο στον εσωτερικό του κόσμο. Μας δείχνει πως χτίζουμε τη ζωή μας με τους καλύτερους όρους για να νικηθούμε την άλλη στιγμή από ένα τυχαίο γεγονός.

Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Ευαγ.Φραγκάκη 13, 71305 Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλ.:2810-311000/2810-263659/6945898204
email:theater@otenet.gr
email:theater@otenet.gr
http://www.ommatheater.com/
www.ommatheater.com

No comments: