Tuesday, May 10, 2011

Η «Αντιγόνη» εξέπληξε τους ταξιδιώτες

  • ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
  • Δ.Κ., ΤΑ ΝΕΑ: Δευτέρα 9 Μαΐου 2011
«Παρακαλούνται οι επιβάτες της πτήσης για Βερολίνο όπως επιβιβαστούν». Οι ανακοινώσεις από τα µεγάφωνα του αεροδροµίου ακούγονταν στο βάθος της αίθουσας, τη στιγµή που η Αντιγόνη (Αµαλία Τσεκούρα) ανακοίνωνε στην πολυαγαπηµένη της αδερφή ΙΣµήνη (Ηρώ Μπέζου) τις διαταγές του Κρέοντα (Αλέξανδρος Μαυρόπουλος) για τους άταφους αδερφούς τους. ∆ίπλα τους ήταν και ο Αίµωνας (Προκόπης Αγαθοκλέους).

Σουρεαλιστικό; Κι όµως συνέβη. Η τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» ανέβηκε την Τρίτη, στον ∆ιεθνή Αερολιµένα Αθηνών και συγκεκριµένα στο Επίπεδο Αναχωρήσεων / Είσοδος 1. Θεατές της παράστασης του Τάκη Τζαµαργιά – στο πλαίσιο και της πρωτοβουλίας «Το Εθνικό Θέατρο στην εκπαίδευση» – ήταν µαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου Σπάτων. Αλλά και ταξιδιώτες, Ελληνες και τουρίστες, και συνοδοί τους. Καθώς ήταν ελεύθερη η πρόσβαση στον χώρο για το κοινό.


«Ποιο έργο παρουσιάζεται;» ρωτούσαν οι περαστικοί, λίγο πριν κάνουν check-in. Η έκπληξη, ιδιαίτερα των τουριστών, όταν ανακάλυπταν ότι πρόκειται για αρχαίο δράµα, ήταν µεγάλη. «Το κάνετε συχνά αυτό; Να ανεβάζετε, δηλαδή, παραστάσεις στο αεροδρόµιο;».

Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φόρα συµβαίνει στο αεροδρόµιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αφορµή ήταν η συµµετοχή του Εθνικού Θεάτρου στο επετειακό πρόγραµµα για τα 10 χρόνια λειτουργίας του ∆ιεθνούς Αερολιµένα Αθηνών µε τίτλο «Ευχές από την τέχνη και από τον πολιτισµό».

No comments: