Tuesday, March 22, 2011

Ο «Υποκόμης» πάει... Αλ Τσαντίρι

Ο «Υποκόμης» πάει... Αλ Τσαντίρι

Ο Λάκης Λαζόπουλος ανοίγει το στούντιο του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» στο θέατρο. Και μάλιστα προτείνει θέατρο με δωρεάν είσοδο, για όλο τον κόσμο, σε μια εποχή που το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά. Η παράσταση, που κάνει μεθαύριο πρεμιέρα, είναι «Ο Διχοτομημένος Υποκόμης», μια μαύρη κωμωδία, σε σκηνοθεσία και μουσική Κώστα Γάκη (συνεργασία στη σκηνοθεσία με την Ασπασία-Μαρία Αλεξίου), εμπνευσμένη από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Ιταλο Καλβίνο (η επεξεργασία του κειμένου έγινε από όλη την ομάδα). 

«Κάνουμε «φτωχό θέατρο» από άποψη και από ανάγκη και είμαστε χαρούμενοι που η ένδεια σκηνικών και κοστουμιών μεταφράζεται μαγικά σε πλούτο επικοινωνίας και συνεύρεσης με το κοινό... Επενδύουμε διαρκώς στην ανόθευτη, ζωντανή σχέση του ηθοποιού με το κοινό παρά στα πλούσια θεατρικά συμφραζόμενα», αναφέρει ο Κώστας Γάκης. «Αυτήν ακριβώς την ανόθευτη συνεύρεση ζητάμε με αυτή μας τη νέα παράσταση-πρόταση. Προτείνουμε ένα κοινωνικό-θεατρικό πείραμα που ξαναφέρνει το θέατρο κοντά στον κόσμο, που αυτήν τη στιγμή κυριολεκτικά μαστίζεται. Ανοίγουμε τις πόρτες της θεατρικής αίθουσας για όλους χωρίς εισιτήριο. Στην έξοδο υπάρχει ένα κουτί όπου ο καθένας μπορεί να αφήνει ό,τι εκείνος θεωρεί σωστό».
Οι χορογραφίες είναι της Ελενας Γεροδήμου και τα κοστούμια της Παναγιώτας Κοκκορού. Παίζουν: Λένα Γιάκα, Παναγιώτης Νάτσης, Αγγελίνα Παρασκευαΐδη, Κώστας Γάκης (live μουσική, live ανάθεση αυτοσχεδιασμών στους ηθοποιούς).

No comments: