Κάπου ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, οι τρεις αδερφές αγαπούν, μισούν, ερωτεύονται, απιστούν, γλεντούν, μεθούν με άφθονη βότκα, χορεύουν, χαρτοπαίζουν, αστειεύονται κατά τη διάρκεια της αναζήτησης της ευτυχίας. Παγιδευμένες εμμονές και ψευδαισθήσεις για την επιστροφή τους στη Μόσχα. Το έργο του Τσέχοφ «Τρεις αδερφές», παρουσιάζει η νεοσύστατη θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης «Passatempo» από την Πέμπτη 24 Μαρτίου, στις 21.00, στο θέατρο «Εξω από τα Τείχη» (Πανεπιστημίου 2, Ευαγγελίστρια).

Για την ομάδα η πρόκληση ήταν, δίχως ν' αλλοιώσει το πνεύμα του έργου, να μεταφέρει το αριστούργημα του Τσέχοφ στο σήμερα, με μια γλώσσα ζωντανή και άμεση, έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε θεατής -ακόμη κι αυτός που δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτα για τον Τσέχοφ- να αναγνωρίσει στο έργο δικούς του προβληματισμούς και αγωνίες.

Η απόδοση, διασκευή και σκηνοθεσία είναι της Γλυκερίας Καλαϊτζή, η δραματουργική συνεργασία της Σοφίας Ευτυχιάδου, τα σκηνικά της Ευαγγελίας Κιρκινέ, τα κοστούμια της Μαρίας Καραδελόγλου, η επιμέλεια κίνησης της Ιωάννας Μήτσικα και η μουσική επιμέλεια του Κώστα Βόμβολου. Παίζουν οι Αργυρώ Ανανιάδου, Ελένη Βλαχοπούλου, Κωνσταντίνα Λάλλου, Χάρης Παπαδόπουλος, Παύλος Μυρωνίδης, Γιώργος Φράγκογλου, Γιάννης Μόχλας, Γιώργος Δημητριάδης, Μιχάλης Συριόπουλος και Ειρήνη Τσάβα. Παραστάσεις θα δίνονται μέχρι και τις 17 Απριλίου -από Τετάρτη έως Κυριακή, στις 21.00. [Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ]