Monday, March 21, 2011

Στο «Ανεσις» Παπαγιάννης - Δαλιάνη

Στο «Ανεσις» Παπαγιάννης - Δαλιάνη

Στο θέατρο «Ανεσις» θα φιλοξενηθεί το «Παίζουν το τραγούδι μας» του Νιλ Σάιμον, με πρωταγωνιστές τον Μάνο Παπαγιάννη και την Αγγελική Δαλιάνη. Οι πρώτες συζητήσεις ήθελαν την εν λόγω παράσταση, που σκηνοθετεί ο Μάνος Βακούσης, να ανεβαίνει στο «Studio Μαυρομιχάλη», τελικά, όμως, οι συζητήσεις που έγιναν οδήγησαν τους πρωταγωνιστές και τον σκηνοθέτη να «κλείσουν» το θέατρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η πρεμιέρα αναμένεται να γίνει κοντά στις αρχές Απριλίου. Το έργο του Νιλ Σάιμον «Οι φυλακισμένοι της Δευτέρας Λεωφόρου» έκλεψε την καρδιά του Γρηγόρη Βαλτινού και σκέφτεται να το ανεβάσει τον προσεχή χειμώνα σε κεντρική αθηναϊκή αίθουσα. Αρχικά είχε στον νου του τις «Γέφυρες του Μάντισον», μα λόγω τεχνικών προβλημάτων άρχισε να μελετά άλλα έργα. Οταν στα χέρια του έφτασε το έργο του Σάιμον, που μας... σύστησαν στη χώρα μας η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ πριν από σαράντα χρόνια, εντυπωσιάστηκε και όλα δείχνουν ότι θα το παρουσιάσει σε σκηνοθεσία του σε θέατρο που αναζητεί.
Παραμένω στο θέμα. Μέχρι τώρα ο Βαλτινός εμφανιζόταν στο «Βρετάνια» και όλα έδειχναν ότι εκεί θα «χτυπήσει» και τη νέα χειμερινή περίοδο. Ο επιχειρηματίας Κάρολος Παυλάκης, όμως, θα φιλοξενήσει και του χρόνου το «Αμαντέους» με τους Λιγνάδη - Παπακαλιάτη, άρα ο Βαλτινός είναι... εκτός. Πληροφορίες λένε ότι κάνει θερμότατες συζητήσεις για το «Ιλίσια - Ντενίση», που όλα δείχνουν ότι αφήνει η Μιμή Ντενίση.
Σε διπλό ταμπλό θα «χτυπήσει» ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης στη σεζόν, αφού πέρα των «Συμπέθερων από τα Τίρανα» που πρωταγωνιστεί, θα παίξει μαζί με την Μπέτυ Βαλάση στο έργο «Εγώ κι η θεία μου», που θα δούμε σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια. Σε αυτό, που θα παρουσιαστεί την άνοιξη σε αθηναϊκό θέατρο, η Βαλάση θα ντυθεί μια ετοιμοθάνατη γυναίκα και ο Χατζηπαναγιώτης τον ανιψιό της, που μιλά ακατάπαυστα - με εκείνη να τον ακούει σιωπηλή μέχρι τη μεγάλη ανατροπή.
Η ηθοποιός Τζένη Διαγούπη «έκλεισε» να παίξει το καλοκαίρι στους «Σκηνοβάτες», που πρόκειται να ανεβάσει στην Επίδαυρο ο Σταμάτης Φασουλής. Πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει για τη φιλόδοξη αυτή παραγωγή του Εθνικού μας Θεάτρου και για το ότι ο σκηνοθέτης «έκλεισε» τη Μεντή, την Τρύπη, τη Μουμούρη για βασικούς ρόλους.
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ, 21/3/2011

No comments: