Wednesday, March 23, 2011

«I love you» Λούλα...

Ενα αφιέρωµα στη Λούλα Αναγνωστάκη µε τον τίτλο «I love you», τον οποίο έδωσε η ίδια η συγγραφέας. Μια σύνθεση γυναικείου λόγου από τα έργα της: «Σ’ εσάς που µ’ ακούτε», «Αντόνιο ή το µήνυµα», «Η πόλη», «∆ιαµάντια και µπλουζ», «Ο ήχος του όπλου» και ολόκληρο το έργο «Ο ουρανός κατακόκκινος». Η σύνθεση των κειµένων έγινε, µε τη συνεργασία της συγγραφέως, από την Αλεξάνδρα Παντελάκη (η οποία και ερµηνεύει) και τον Σταµάτη Κραουνάκη (ο οποίος σκηνοθετεί και έχει τη µουσική σύνθεση της παράστασης). Συµµετέχει ο ηθοποιός Χρήστος Γεροντίδης. Στη Μουσική Θεατρική Σκηνή «Αθηναΐς» (Καστοριάς34-36, Βοτανικός, τηλ. 210-3480.000) στις 21.00.

* Ο Γιάννης Μανταφούνης, ο Φαµπρίς Μαζλιά και η Μάι Ζάρι παρουσιάζουν µια πρωτότυπη χορευτική εµπειρία µε το «Cover up». Με διαφορετικές καταβολές ο καθένας, αλλά κοινές επιρροές κατά την παραµονή τους στην οµάδαχορευτών του Ουίλιαµ Φόρσαϊθ, µοιράζονται το πάθος τους για τον χορό και δέχονται για δεύτερη φορά – µετά την πρώτη τους συνδηµιουργία «Zero» – την πρόκληση της δηµιουργικής και σκηνικής συνεργασίας. Επιχειρούν και πάλι να «µεταλλάξουν» την αντιληπτή εικόνα του σώµατος και να θέσουν σε εγρήγορση τις προσλαµβάνουσες του θεατή. Αυτή τη φορά, σε διάλογοµε τα σκηνικά αντικείµενα, αντιλαµβάνονται το σώµα ως ένα πεδίο παιγνιώδους πειραµατισµού. Μέσα από αυτό το παιχνίδι, µπερδεύονται τα όρια ανάµεσα στο φαίνεσθαι και το είναι. Στη Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών του Ιδρύµατος Ωνάση (Λεωφ. Συγγρού 107-109, τηλ. 210-9005.800) στις 21.00.
< INFO
Αφιέρωµα στη Λούλα Αναγνωστάκη µε τον τίτλο «I love you» στις 21.00 στη Μουσική Θεατρική Σκηνή «Αθηναΐς» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ. 210-3480.000).

No comments: