Wednesday, March 23, 2011

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Δεν καβάλησα ποτέ μου το καλάμι!»

 

Οι μετοχές του εκτινάχτηκαν χάρη στα «Εγκλήματα» του AΝΤ1 κι έγινε ο πιο ελπιδοφόρος ηθοποιός της γενιάς του. Κλισέ ή όχι, ο Βασίλης ξεχωρίζει και από χαρακτήρα. Επειτα από μια μικρή αποχή από την τηλεόραση, επιστρέφει σε έναν κόντρα ρόλο που θα μας αιφνιδιάσει.
  • Eλειψες γύρω στα τρία χρόνια από την τηλεόραση -από το «10», όπου άφησες τις καλύτερες εντυπώσεις- και επιστρέφεις με μια σειρά που γυρίζεται ήδη για το Μega κι ακούει στον τίτλο «Με λένε Βαγγέλη». Αλήθεια, έριξες το κασέ σου για να κλείσεις αυτήν τη δουλειά;
Φυσικά και το έριξα γιατί αυτό απαιτούν οι δύσκολοι καιροί. Μη φανταστείς δηλαδή ότι ήταν και πάρα πολύ υψηλό -δεν είχα ποτέ μου τις υπερβολικές απαιτήσεις που έχουν άλλοι. Κατέβασα το κασέ μου γιατί δεν είμαι παράλογος, όπως κάποιοι που δεν το κάνουν από εγωισμό και έπαρση. Oλοι δέχονται μειώσεις σε όλες τις δουλειές,γιατί να μη δεχτούμε εμείς; Κι όμως κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα πια. Το παίζουν σταρ και είναι τόσο κουτό αυτό. Στην Ελλάδα... σταρ; Μα πόσο είναι στον κόσμο τους; Δεν βλέπουν ότι γίνονται πλέον λίγες σειρές κι ότι αυτές είναι μετρημένες στα δάxτυλα; Αντί να παρακαλάνε να έχουν δουλειά, εγείρουν απαιτήσεις τρελές; Το βρίσκω πολύ γελοίο όλο αυτό. Πρέπει κάποιοι να κατέβουν απ' τα καλάμια τους!
  • Είναι απίστευτο ότι κάποιοι ίπτανται σε τέτοιους καιρούς...
Αυτό με τρελαίνει.Δεν κοιτούν γύρω τους τι γίνεται; Τόσοι άνθρωποι είναι χωρίς δουλειά, άλλοι δεν έχουν λεφτά για να ζήσουν, υπάρχουν συντάξεις πείνας, υπάρχουν άστεγοι... Τι είναι; Από άλλον πλανήτη; Πρέπει να προσαρμόζεται κανείς στις συνθήκες που υπάρχουν γύρω μας.
  • Στα χρόνια που είσαι στον χώρο και με τις επιτυχίες που έκανες τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση ένιωσες κάποια στιγμή να καβαλάς το καλάμι;
Oχι, στα είκοσι χρόνια που είμαι στον χώρο -πέρασαν κιόλας είκοσι!- δεν καβάλησα ποτέ καλάμι. Hξερα ότι η όποια επιτυχία δεν ήταν προσωπική, αλλά ομαδική. Και στο θέατρο και την τηλεόραση. Eπειτα, γιατί να το καβαλήσω; Επειδή η δουλειά μου αρέσει στον κόσμο; Νιώθω ευτυχισμένος και χαρούμενος γιατί αυτός είναι ο στόχος μου, αλλά ως εκεί. Δεν το χάνω το μέτρο -πατάω πάρα πολύ καλά στα πόδια μου...
  • Μαθαίνω ότι γίνεσαι το απόλυτο «ρεμάλι». Ισχύει;
Γίνομαι, αλλά να το διευκρινίσουμε σε παρακαλώ ότι μόνο για τις ανάγκες της νέας σειράς που ετοιμάζεται για το Mega και ακούει στον τίτλο«Με λένε Βαγγέλη». Εκεί λοιπόν είμαι ένα... απόλυτο «ρεμάλι», που κλέβει, κάνει ρεμούλες και που είναι παντρεμένος με το απόλυτο «τσόκαρο» που «του τα φοράει» και που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί που βγαίνει... μαύρο! Θα κερδίσει στο Ξυστό 100.000 ευρώ, μα θα τον χτυπήσει αυτοκίνητο, το χαρτάκι θα το πάρει ο αέρας και όταν πλέον θα είναι στο νοσοκομείο θα καταλάβει ότι το έχασε μαζί με τα 100.000 ευρώ. Είχε κάνει κακό σε πολλούς και του γύρισε μπούμερανγκ. Αλλάζει λοιπόν και προσπαθεί να διορθώσει όσα κακά έκανε.
  • Πάντα έπαιζες με πολύ ωραίες γυναίκες με αποκορύφωμα το «Είσαι το ταίρι μου» όπου ζούσες τρελό έρωτα με την ηρωίδα την οποία υποδυόταν η Κατερίνα Λέχου. Πώς την είδες στο «Νησί»;
Χάρηκα τόσο πολύ για το γλυκό Κατερινάκι που αγαπώ πάντα. Είναι υπέροχο πλάσμα και εξαιρετική ηθοποιός κι η δουλειά της στο «Νησί» είναι όντως αξιοζήλευτη. Oπως αξιοζήλευτη είναι και όλη η σειρά.
  • Παράλληλα ετοιμάζεσαι να γίνεις και «Υπηρέτης»...
Μετά τα ψηλά τακούνια που έβαλα για τη Λυσιστράτη ετοιμάζομαι να παίξω έναν δαιμόνιο υπηρέτη που ακούει στο όνομα «Τρουφαλδίνο» για τις ανάγκες του «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» του Γκολντόνι σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα. Θέλω να κάνω κωμωδία γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει, να ξεσκάσει να ξεφύγει... Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, χάσαμε όλοι το χαμόγελά μας και υπάρχει μια τρομερή μιζέρια. Είναι τόσο ωραίο μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό να κάνεις τον άλλο να βρίσκει το χαμόγελό του, το γέλιο του... Είναι δύσκολο βέβαια με όσα γίνονται. Μα εκεί είναι το «στοίχημα». Να τα καταφέρνεις και στα δύσκολα.
  • Πόσο σε επηρέασε η πρόσφατη τραγωδία στην Ιαπωνία με το τσουνάμι;
Με επηρέασε πάρα πολύ, όπως όλους μας. Αληθινή τραγωδία, τόσος πόνος, τόσοι θάνατοι, τόσο μεγάλη καταστροφή. Eνα τεράστιο τσουνάμι που είδες τι συνέπειες είχε. Τελικά, τίποτα δεν είμαστε. Eρχεται ένα τσουνάμι κι όλα τελειώνουν... Oταν τα βάζεις με τη φύση, σε εκδικείται. Κι έχουν γίνει πολλά «εγκλήματα» σε βάρος της φύσης. Αμέτρητα. Aυτη την περιοδο κάνει γυρίσματα για τη σειρά «Με λένε Βαγγέλη», που θα δούμε τον Οκτώβριο στο Mega, μαζί με τους Μ. Παπαδημητρίου, A. Δημητρίεβιτς, Κ. Ρένεση, ενώ το καλοκαίρι θα κάνει περιοδεία με την παράσταση «Υπηρέτης δύο αφεντάδων».
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ, 22/3/2011

No comments: